Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Får börja med Schweiz nu”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: FEI MAOHUA / XINHUA/AVALON.RED B950

GELENDZJIK. På tisdag väntar åttondelsfinal mot Schweiz för Sverige.

Men Ludwig Augustinsson har redan vägen klart för sig. 

Först ska Sverige slå ut Schweiz - för att sedan tampas mot England.

– Vi får börja med Schweiz nu.

Sverige tog sig sensationellt vidare som grupp vinnare efter att ha besegrat Mexiko med 3-0 i Jekaterinburg. Nu väntar ett möte mot Schweiz i åttondelsfinalen.

Matchen går av stapeln på tisdag och Schweiz tog sig vidare från grupp E efter att ha slutat bakom Brasilien som vann gruppen.

"Vi går vidare"

Ludwig Augustinsson tror stenhårt på det svenska laget inför matchen.

– Schweiz är ett väldigt bra lag och underskattat lag. De har några bra spelare. Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri är de bästa enligt mig. Och det kommer att  krävas en sådan insats som mot Mexiko för att vi ska gå vidare. Vi tror verkligen på oss själva. Atmosfären är fantastiskt hos oss och nu ska vi fokusera på Schweiz, säger han.

 

LÄS MER: Allt om Sveriges åttondelsfinal 

LÄS MER: Åttondelsfinaler i VM 2018 – alla matcher 

 

Vad förväntar du dig av dem?

– Att de verkligen är ett bra lag, resultatet talar för sig självt, de har kryssat mot Brasilien. Men spelar vi som vi gjorde mot Mexiko går vi vidare. Vi vill ha mer, det är så vi fungerar i den här gruppen. Nästa match blir den största i våra liv och vi vill bara göra det så bra som möjligt. Vi har verkligen en speciell känsla och tror väldigt mycket på det vi gör, förklarar Werder Bremen-försvararen.

Hur ser du på fortsättningen? 

– Känslan är positiv, sedan är det så att man drömmer. Ni kan ju tänka er vad ens drömmar är när man kommit så här långt. Det kommer bli en otroligt tuff match. 

 

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

 

"Vi får börja med Schweiz"

I och med att Belgien slog England kan Sverige nu ställas mot just England i en eventuell kvartsfinal. Augustinsson spekulerade inför Englands sista match mot Belgien om just det scenariot.

– Jag vet inte vilka som är på vår sida om jag ska vara ärlig men fick höra att England kan komma på vår sida. Men det är bra för oss om vi är på den svagare sidan. Jag hoppas undvika Belgien, eftersom jag tycker att de har bäst trupp efter Brasilien, säger han. Samtidigt har vi sagt så här hela tiden inför matcherna mot Italien och de andra stora lagen. Vi får börja med Schweiz nu, fortsätter han.

 

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller