Foto: Jonathan HaywardFoto: Jonathan Hayward
 Foto: Jonathan Hayward
Foto: Elaine ThompsonFoto: Elaine Thompson
 Foto: Elaine Thompson
Foto: Jonathan HaywardFoto: Jonathan Hayward
 Foto: Jonathan Hayward

USA:s succéstart i finalen mot Japan

Publicerad

VANCOUVER/STOCKHOLM. VM-finalen mellan USA och Japan kan ha avgjorts – redan efter 16 minuter.

Efter ett hattrick av Carli Lloyd och ett mål av Lauren Holiday har USA gått upp till en 4–0-ledning.

– De fullständigt leker med Japan som är regerande världsmästare, säger TV4:s kommentator Daniel Kristiansson.

Matchen slutade 5–2 till USA.

Den som trodde att VM-finalen mellan USA och Japan skulle bli lika målfattig som finalen i Tyskland 2011 fick omgående fel.

Det tog bara tre minuter innan Carli Lloyd nådde först på en hörna och tryckte in 1–0 till USA. Samma Lloyd gjorde sedan 2–0 bara två minuter senare, efter en frispark.

Men det tog inte slut där.

Tio minuter senare ökade Lauren Holiday på till 3–0 varpå TV4:s kommentator Daniel Kristiansson sågade Japans försvarsspel och jämförde det med det svenska tidigare i turneringen.

– Det är lite svenskt över det nu, sa han då.

Gjorde mål från mittlinjen

Och bara minuter senare small det igen.

Från mittlinjen(!) tog Carli Lloyd avslut och gjorde mål! Japans målvakt Ayumi Kaihori stod helt fel, vilket Lloyd hann uppfatta och fullbordade sitt hattrick.

– De fullständigt leker med Japan som är regerande världsmästare, säger Daniel Kristiansson.

Efter en halvtimmes spel lyckades till slut Japan reducera till 4–1 genom Yuki Ogimi.

Matchen slutade till sist 5–2 till USA, som alltså vann VM-guldet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag