Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rolfö firade Sveriges VM-brons på kryckor

Fridolina Rolfö i tårar får foten lindad. Foto: C More
Rolfö kolliderar med Englands målvakt i samband med att Sofia Jakobsson skjuter 2-0 till Sverige.Foto: C More

NICE/STOCKHOLM. Fridolina Rolfö tvingades kliva av på grund av skada efter att ha varit inblandad i det svenska 2-0-målet.

Hon vrickade foten under Englands målvakt Carly Telford.

– De säger att motgångar gör en starkare. Jag hoppas det stämmer, säger Rolfö.

Fridolina Rolfö missade senaste matchen på grund av avstängning men var i dagens bronsmatch tillbaka i startelvan. 

Sverige inledde strålande med mål efter bara elva minuter av Kosovare Asllani. Sen dröjde det inte länge innan det andra svenska målet kom. Det var Sofia Jakobsson som stod för målgörandet. 

Men i samband med målet sprang Rolfö in i målvakten och till synes vrickade foten. Strax därpå i en löpning mot eget straffområde slängde hon sig ned i gräset och haltade ut. 

Fridolina Rolfö skadad i Sveriges bronsmatch

Tårögd fick hon foten lindad utanför planen och kunde inte spela vidare. I stället ersattes hon av Lina Hurtig. 

– Jag ska gå på retur och målvakten landar på min fot. Den är vinklad lite åt sidan och jag får en vrickning när hon landar. Först tänkte jag att det skulle gå, men efter ett tag ber de mig lägga vikt på foten och då kände jag att det inte fanns någon stabilitet. Då kände jag att det finns andra som kan göra det bättre än mig, säger Rolfö som varit otursförföljd i mästerskapet.

– De säger att motgångar gör en starkare. Jag hoppas det stämmer, för mina motgångar har varit många kan man säga. Men när det väl går med en efter allt slit... det gör en ännu gladare. Det är värt allt slit, säger Rolfö med tårar i ögonen.

– Det är obeskrivligt. Jag känner en sån jätteglädje när jag tänker tillbaka på hela resan vi gått igenom, säger hon.