Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter petningen – nu slutar Eriksson

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fotbollsdomaren Jonas Eriksson avslutar sin domarkarriär.

Enligt uppgifter till SportExpressen dömer 44-åringen sin sista match på lördag mellan Island och Norge.

– Fotboll var för mig lust, passion, glädje och jag känner att det långsamt är på väg att försvinna, säger Jonas Eriksson till SVT.

Jonas Eriksson är en av Sveriges mest erfarna domare och har totalt dömt 340 matcher i allsvenskan och sammanlagt sex mästerskap.

Men nu har han snart blåst i visslan för sista gången.

Samtidigt riktar han kritik mot Fifa för att Sverige inte får döma i de större internationella matcherna.

– Sverige är ett litet land. Jag tycker att vi inte får de matchplatser som vi förtjänar. De går till större länder och det kan man se statistiskt vilka det är som får dem. Jag tycker vi har en nackdel och slåss i motvind. Jag har fått matcher också, men i slutändan får vi inte det vi förtjänar, säger Jonas Eriksson till SVT.

Jonas Erikssons kritik

Jonas Eriksson med tillhörande team fick inte döma VM i Ryssland. Därför bekräftar Eriksson nu att han slutar före VM i stället för efter.

– Nästa år hade jag tvingats att gå i pension och jag och mina kolleger hade bestämt att sluta efter Ryssland. Det blev inget VM för oss och det var en besvikelse. Fotboll var för mig lust, passion, glädje och jag känner att det långsamt är på väg att försvinna. Och har jag inte den väljer jag att sluta innan jag tappar den helt och hållet, säger han till SVT.

Eriksson är kritisk mot Uefa och Fifa som han menar visar bristande ledarskap.

– Kommunikationen är helt frånvarande, det finns ingen transparens, det finns nepotism och det kan jag inte acceptera. Det finns ett ledarskap som gör att jag inte vill fortsätta, säger han till SVT.

Enligt uppgifter till SportExpressen dömer Jonas Eriksson sin sista match på lördag mellan Island och Norge.

SportExpressen söker Jonas Eriksson.