Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittarsuccé för VM: ”Väldigt bra siffror”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige är i semifinal efter att ha brutit förbannelsen mot Tyskland. 

Och hela 1,4 miljoner svenskar såg matchen på tv. 

– Det är väldigt bra siffror, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.  

Sofia Jakobsson kvitterade och spräckte den tyska nollan. Och i början av den andra halvleken gjorde Stina Blackstenius det avgörande 2-1-målet som tog Sverige till semifinal. 

Och hemma i tv-sofforna var matchen populär. Hela 1,4 miljoner valde att titta på när Sverige bröt den 24 år långa förbannelsen mot Tyskland. 

Tittarsuccé för VM

Erik Westberg, som ansvarar för sporten på TV4 och C More, är nöjd. 

– Väldigt bra siffror. Med andelar runt 70 procent, toppar under andra halvleken på strax över 2 miljoner med C More inräknat och dessutom årsbästa för en streamad match på C More, upplever vi ännu en sommar med VM-feber, säger Westberg

Vad tror du om siffrorna till semifinalen?

– Efter bragden i lördags, landslagets popularitet och matchstart 21.00 kommer vi nog se en siffra på över 2 miljoner på TV4 och C More.

Varför tror du att intresset är så stort?

– Fotbolls-VM engagerar den svenska publiken. Det är bra fotboll, dramatiska matcher och så har vi ett grymt landslag med starka profiler. Detta i kombination med den sportsliga framgången skapar intresse. Samtidigt också väldigt kul och se att vi har bra titt på övriga matcher när Sverige inte spelar, vilket visar det stora engagemanget kring VM.

Det är rekordet

Under åttondelsfinalen mot Kanada tittade ännu fler. Då lockade matchen i TV4, exklusive studio i snitt 1 605 000 tittare, enligt siffror från MMS. Ratingen landade på 14,8 procent i huvudmålgruppen 15-64 år och tittartidsandelen på 61 procent.

Och kvartsfinalen mellan Sverige-Tyskland förväntades få höga tittarsiffror – men inte alls i närheten av matchen 2013 där lagen möttes i VM-final. För då slog nämligen TV4 tittarrekord när 3,8 miljoner svenskar bänkade sig framför tv:n för att se förlängningen.