Thailands stora hot mot Sverige

Sofia Jakobsson och Hanna Glas
Foto: BILDBYRÅN
Kanjana Sungngoen
Foto: USA TODAY NETWORK / MICHAEL CHOW-USA TODAY SPORTS /S SIPA USA

NICE. Trots Thailands förnedrande förlust mot USA i första gruppspelsmatchen kommer inte de svenska spelarna underskatta motståndet på söndag. 

Dessutom finns det en spelare de räds lite extra.

– Hon är riktigt, riktigt snabb, vi får passa oss, säger Hanna Glas.

Det svenska landslaget gör sig redo för sin andra gruppspelsmatch i VM. Motståndet Thailand åkte på storförlust mot USA i sin första match, men trots det har de svenska spelarna hittat styrkor som de måste försöka avväpna.

– Det har ett bra kontringsspel, men deras svaghet ligger i egen box där vi måste förbättra inspelsbiten jämfört med förra matchen, säger Lina Hurtig. 

Även Hanna Glas är inne på att Sverige måste se upp med kontringsspelet - och varnar för en specifik spelare. 

– Det kan bli att vi styr spelet som mot Chile, samtidigt känns det som att de är giftiga i sina kontringar så vi får se upp med det och inte trycka på alltför mycket utan tänka på defensiven även i offensiven, säger Glas.

– Vi har sett klipp på när de mött andra bra lag och straffat de ordentligt så det gäller att vara väldigt uppmärksam i de situationerna.

Är det någon speciell spelare du tycker ser bra ut?

– Hon har varit kapten ibland, har spelat högerytter, riktigt snabb. Riktigt riktigt snabb, så vi får passa oss för hennes snabbhet. 

Spelaren som Hanna Glas syftar på är lagkaptenen Kanjana Sungngoen. Även Nilla Fischer varnar för henne.

– Ja, de har en extremt snabb spelare som vi får se upp med bland annan. Och vi har sett lite klipp där de gör bra omställningar och några bra avslut, med skott utifrån. Det är något vi får se upp med.

Dessutom menar den svenska försvarsgeneralen att Sverige inte på något sätt kommer att underskatta Thailand trots deras 13-0-förlust mot USA tidigare i turneringen.

– Det är ändå VM, det kommer vi inte göra, säger Fischer.