Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen: ”Mår piss när jag hör den”

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ORNBERG
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gyllene Tider fick uppdraget att skriva den oficiella svenska VM-låten.

Nu sågas Per Gessle och gänget brutalt – av skådespelaren Erik Johansson.

"Har ni någonsin hört något så fruktansvärt anskrämligt? VM-låten får mig att vilja röka crack", skriver han i en krönika i Café. 

 

Håller du med? Lyssna på VM-låten i spelaren ovan!

I dagarna släppte Gyllene Tider och Linnea Henriksson den svenska VM-låten "Bäst när det gäller". Och visst hade kultbandet en del press på sina axlar med tanke på tidigare svenska mästerskapsklassiker som GES "När vi gräver guld i USA", Markoolios "Mera mål" och Magnus Ugglas "Vi ska till VM".

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, sa frontmannen Per Gessle i ett pressmeddelande.

Om Gessle och gänget lyckades leva upp till föregående mästerskaps dängor? Inte ens i närheten om du frågar skådespelaren Erik Johansson, känd från bland annat SVT-succén "Bonusfamiljen".

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

 

SVT-profilen: "Jag mår piss när jag hör den"

I en krönika i magasinet Café slaktar Johansson den aktuella VM-låten längs med de berömda fotknölarna. Under rubriken "VM-låten får mig att vilja röka crack" skriver han:

"Det är det mest oinspirerande någon människa någonsin skapat i samband med ett mästerskap. Rättelse; det är det mest oinspirerande någon människa någonsin skapat någonsin, alla kategorier", skriver Johansson och fortsätter:

"Jag mår piss när jag hör den. Alla mår piss när de hör den. Jannes glada gäng blir så ledsna att de måste sprinkla ner antidepressiva i sin Nocco när de hör den".

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.