Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges vapen – för att vinna i kväll

Emil Forsberg
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SOTJI. Sverige kan ge Tyskland en biljett hem från VM-slutspelet i Ryssland.

Då går Victor Nilsson-Lindelöf in från start – och sedan vill Sverige stänga ytorna för Toni Kroos och öppna upp för Emil Forsberg. 

– Vi har allt att vinna, säger Forsberg.

Inför VM-premiären mot Sydkorea fick Janne Andersson ett återbud i sista stunden då Victor Nilsson-Lindelöf inte kom till spel på grund av feberfrossa. Istället tog Pontus Janssons hans plats i backlinjen och såg till att Sverige höll nollan i den första matchen och därmed vann med 1-0. 

Inför matchen mot Tyskland i dag har Janne Andersson åter drabbats av störningar inför laguttagningen. Marcus Rhodén, Filip Helander och Pontus Jansson lämnades alla kvar i Gelendjik då de fått problem med magen. Landslaget ville inte riskera något, då man inte vet exakt vad det är som trion drabbats av. 

Men de tre spelarna är på bättringsvägen och väntas ansluta till Sotji redan under förmiddagen i morgon. 


LÄS MER: Sverige-Tyskland – allt du behöver veta inför matchen 

Sverige mot Tyskland – en ändring i startelvan

Enligt Aftonbladet har nu också Janne Andersson bestämt sig angående vilka spelare som ska starta mot Tyskland. 

Det blir bara en förändring då Victor Nilsson-Lindelöf går in som mittback i stället för Pontus Jansson. I övrigt får alla spelare som fick chansen mot Sydkorea förtroendet från start igen. Det innebära att Janne Andersson fortsätter med Ola Toivonen och Marcus Berg på topp, med Albin Ekdal och Sebastian Larsson på centralt mittfält och med Emil Forsberg och Viktor Claesson som yttrar. 

Startelvan är dock inte bekräftad. 


LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

VM 2018: Svenska taktiken mot Kroos

Däremot har Sverige taktiken klar. Stänga ytorna för Toni Kroos samt att se till att Emil Forsberg får större ytor med bollen än vad han fick mot Sydkorea. 

– All press är på Tyskland och för egen del tummar jag inte på något defensivt för att få ut något offensivt.  Jag jobbar stenhårt varje minut så länge det går och det gjorde jag mot Sydkorea, säger Forsberg. 

Mittfältaren menar att han hoppas få mer ytor mot Tyskland. 

– Jag ska bara vara Emil Forsberg. Försöka ta in bollen och sätta fart på fötterna. Det saknades lite senast, men det kommer. Jag är inte orolig.


LÄS MER: Vad är VAR – och varför finns det? 

Scoutens rapport inför Sverige–Tyskland

Roger Sandberg är den som scoutat Tyskland och han ser en del svenska möjligheter. 

– Det har gått enligt planerna. Jag har sett fem matcher live och har lagt undan ytterligare fem i vårt system så jag har bra koll tycker jag, säger han. 

Hur mycket förändras bilden efter deras förlust mot Mexiko?

– Inte så mycket skulle jag säga. De sakerna som syntes till då har synts till även vid några av träningsmatcherna på slutet. Jag trodde däremot att de skulle få ordning på det i premiärmatchen. 

– På många sätt var det vi såg mot Mexiko det vi sett i träningsmatcherna också. 

Vad har du sett för något?

– Tyskland hade problem med sitt omställningsspel. Framför allt de defensiva omställningarna. Nu förväntar jag mig inte att det kommer se exakt likadant ut mot Mexiko, för de vill få ordning på spelet. 

– Men utan att gå inför alltför många detaljer. De är världsmästare och väldigt duktiga. Men de har gjort bättre matcher än den mot Mexiko.


LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger!