Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska krisdraget – kallar in en doldis

Sandra Adolfsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sandra Adolfsson (trea från vänster) i Vittsjös matchställ. Foto: BILDBYRÅN
Förbundskapten Peter GerhardssonFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

BÅSTAD. Under måndagen avbröt två spelare landslagets träning, Nilla Fischer och Fridolina Rolfö.

Efteråt haltade även Kosovare Asllani med en hårt lindad vad. 

Och nu kallar förbundskapten Peter Gerhardsson in en extra spelare till dagens match mot Sydkorea. 

I dag spelar Sverige sin näst sista match inför VM i Frankrike. Matchen, som är stängd för allmänhet och media, spelas i Falkenberg mot fredagens motståndare Sydkorea över 3x30 minuter. 

Sent på måndagskvällen kom besked om att förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att förstärka truppen till den inofficiella matchen. 

Vittsjös back Sandra Adolfsson kompletterar truppen under tisdagen. 

– Beslutet grundar sig utifrån den totala belastning vi önskar få på spelarna under morgondagens match. Vi har valt att komplettera truppen med Sandra Adolfsson under matchtillfället vilket möjliggör att vi kan få den belastning vi önskar på truppen, säger Peter Gerhardsson. 

Flera avbräck

Under samlingen i Båstad har landslaget haft två avbräck, inledningsvis avstod Nilla Fischer träningen på grund av förkylning och sedan även Fridolina Rolfö på grund av att hon kände sig sliten musklerna i hela kroppen. 

Fischer var tillbaka i träning i lördags men avbröt måndagens träning.

Rolfö som inte tränat med laget sedan i fredags var också tillbaka i dag, men genomförde inte heller hela måndagsträningen. 

Kosovare Asllani däremot deltog i hela träningen under måndagen, men efter att matchspelet var avslutat lindades hennes vad hårt. 

Och när hon under måndagseftermiddagen mötte media haltade hon lätt fram och var väldigt förtegen kring kommande dagar och morgondagens match mot Sydkorea. 

– Jag vet inte om jag kommer kunna spela i morgon. Men jag hoppas det, sa Asllani då.

Debuterade som 30-åring 

Sandra Adolfsson, 31, debuterade i A-landslaget så sent som i februari förra året när Nathalie Björn lämnade återbud till Algarve cup och Adolfsson kallades in. Vittsjöspelaren hade då tidigare bara varit med på ett landslagsläger – det var med F19-landslaget och för mer än tio år sedan. 

Sandra Adolfsson har spelat fem A-landskamper. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider 

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM