Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oroligheter: Svenska VM-fansen varnas

Foto: Frida Olsson.
Foto: Frida Olsson.
Gula västarna vid en tidigare demonstration på gränsen mellan Frankrike och Italien.
Foto: KRISTOFER SANDBERG
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

RENNES. Svenska fans är på plats för att stötta Sverige i kvartsfinalen mot Tyskland.   

Men nu varnas de svenska supportrarna att hålla sig undan på grund av Gula Västarna-demonstration.

Och bara timmar innan matchstart började det brinna i centrala Rennes. 

– Vi har informerats om att vi ska hålla avstånd eftersom vi båda är gulklädda. Vi har svensk polis och fransk polis med oss, säger Christoffer Lund, supporterklubbsansvarig.

I kväll klockan 18.30 ställs Sverige mot Tyskland i kvartsfinal av VM. Matchen spelas i Rennes dit svenska supportrar rest för att stötta det svenska landslaget. 

Men inför matchen går Svenska fotbollförbundet ut med en varning till de svenska fansen. Och det med anledning av att det under lördagen kommer ske en demonstration av Gula Västarna. 

– Vi går ut och informerar de svenska fansen om att det kommer att ske en demonstration av Gula Västarna i dag så att de vet om det. Vi har gula tröjor och de har gula västar, men vi är här i ett annat syfte. Vi är här för att supporta det svenska landslaget, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på svenska fotbollförbundet till Fotbollskanalen.

– Det finns några som har intresse av att stöka till det ordentligt.

Brand i centrala Rennes innan matchen

Enligt Sjöstrand ska det inte finnas något samband med att demonstrationen i Rennes sker just i dag, samtidigt som en VM-kvartsfinal spelas i staden. 

Vid 15-tiden började det brinna i centrala Rennes. Det är dock oklart hur branden startade.

Christoffer Lund, supporterklubbsansvarig, bekräftar att de varit i kontakt med förbundet gällande Gula Västarna.

– Vi har informerats om att vi ska hålla avstånd eftersom vi båda är. Vi har svensk polis och fransk polis med oss, säger han.