Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succéspelaren missar gruppfinalen mot USA

Madelen Janogy: "Kommer bli en tuff match men vi är förberedda"
Madelen Janogy har imponerat när hon fått chansen i VM. Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Men mot USA saknas Janogy som har en lättare skadekänning. Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

LE HAVRE. Madelen Janogy är skadad.

Anfallaren missar därför matchen mot USA.

– Vi räknar med att Madelen kommer fortsätta delta i full kollektiv träning på lördag, säger landslaget läkare Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Trots succé-inhoppet och målet mot Chile fick Madelen Janogy på nytt inleda på bänken när Sverige ställdes mot Thailand i den andra gruppspelsmatchen.

Inte heller i den tredje, mot USA på torsdagskvällen, får Janogy starta. 

Men den här gången är det inte den offensiva konkurrensen som gör att hon placeras utanför elvan.

Piteå-anfallaren är skadad.

– Madelen har under veckan känt av en lättare muskelskada i låret och under kvällen har vi beslutat att vila Madelen från spel under morgondagen, säger Houman Ebrahimi.

Janogy på bänken - trots skada

Janogy kommer är trots sin skada uttagen i truppen till matchen mot USA. Det gör att hon kan sitta med på bänken tillsammans med sina lagkamrater.

Sveriges match mot USA spelas i Le Havre och har avspark klockan 21.00 på torsdagskvällen. Om Sverige vinner matchen så vinner de även gruppen. För USA räcker det med ett kryss.

Gruppsegrare ställs i åttondelsfinal mot Spanien. Grupptvåan får möta tvåan i den grupp där Nederländerna och Kanade gör upp om förstaplatsen.