Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna: Ingen fördel för England

Hanna Glas: "Får använda ilskan från semin"
Magdalena ErikssonFoto: REUTERS
Foto: BILDBYRÅN

Ett utslitet Sverige mot ett fräscht England?

Inte en chans, om ni frågar Magdalena Eriksson.

– Vi har ett väldigt vältränat lag och vi har många fräscha spelare som kan komma in från bänken och göra skillnad, säger vänsterbacken.

England spelade bara 90 minuter mot USA i tisdags. Sverige spelade 120 mot Nederländerna i onsdags.

Med fler minuter i benen och kortare tid för återhämtning har Sverige en nackdel.

Men Magdalena Eriksson tror att de svenska spelarna kommer kunna England på en rejäl fajt.

– Vi kommer inte ha några problem med att ladda om. Vi har tagit oss så här långt och kommer inte vilja lämna utan medalj. Det känns som att vi förtjänar att ta en medalj.

Magdalena Eriksson: ”Kan göra skillnad”

Trots den korta tiden för återhämtning är Eriksson optimistisk.

– Gör vi allt vi kan och sköter oss i vår återhämtning så kommer vi kunna göra en hundraprocentig insats på lördag. Det kommer vara detaljer som avgör den matchen också. Om det är fysiken? Det får vi se, men vi har ett väldigt vältränat lag och vi har många fräscha spelare som kan komma in från bänken och göra skillnad, säger vänsterbacken.

Linda Sembrant är övertygad om att tidigare erfarenheter är viktiga inför bronsmatchen.

– Nu gäller det att ladda om. Vi har gjort det förut, och vi vet att vi kan det. Första ska vi återhämta oss och sedan gäller det att ha fullt fokus på att ladda om, säger mittbacken.

Rolfö redo för bronsmatch

Fridolina Rolfö var avstängd i semifinalen och kommer troligtvis ha piggare ben än de flesta andra spelare på planen på lördag.

– Jag har kunnat fokusera på den här matchen lite i förväg. För egen del så har man laddat ett tag och är väldigt redo för den här bronsmatchen. Det är skönt att det finns en match kvar där man kan ge allt. Jag vet att det här gänget kommer ge allt, säger Rolfö.

Hur mycket skulle en bronsmedalj betyda för dig?

– Extremt mycket. Det är något man går in i ett mästerskap med, ett hopp om medalj. Nu har vi chansen att göra det. Jag känner att det är jättestor skillnad på att vinna den matchen eller inte. Jag hoppas att vi kan ta det hela vägen.