Spelbolaget sänkte oddset - i efterhand

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Grekland gjorde tillräckligt många mål på straffläggningen - men Farzad Nouri gick trots det miste om en stor del av sin vinst.
Foto: Imago Sportfotodienst

Ståuppkomikern Farzad Nouri spelade och vann 225 kronor på Bet365 – men fick bara 30 kronor och en ursäkt efter att bolaget ändrat oddset i efterhand.

Nu vill han varna andra spelare för spelbolagets agerande.

– Det är maffiametoder. Är de dåliga förlorare? Kan de göra så när de vill? Jag visste inte att det gick till så här, säger Nouri till SportExpressen.se.

Farzad Nouri känner sig minst sagt blåst av spelbolaget Bet365. Nouri satsade i går kväll 15 kronor på att Grekland som mest skulle göra tre mål på Costa Rica i straffsparksläggningen. Bet365 erbjöd spelet till 15 gånger insatsen, men när kupongen gick in fick Nouri nöja sig med betydligt mindre. I stället för 225 kronor fick han bara drygt 30 kronor.


I ett mejl till Nouri skriver Bet365 följande: 

"Efter en granskning visar det sig att spelvalet placerades till inkorrekt odds och enligt våra regler har vi därför korrigerat spelet till det korrekta oddset på 2.10."

Dåliga förlorare

Farzad Nouri är väldigt besviken över Bet365:s agerande och överväger nu en bojkott.

– Det är maffiametoder. Är de dåliga förlorare? "Nej, du vann inte", jaha, okej? Kan de göra så när de vill? Jag visste inte att det gick till så här.

Hade du på känn att det var ett felaktigt odds?

– Jag är inte så van tippare och har aldrig spelat på straffsparkar tidigare, så jag reflekterade inte ett dugg över det. Det är deras trovärdighet, det är inte så att jag ska tänka "Hm, det här är för högt, det här spelar jag inte på", utan snarare tvärtom. Hade jag tyckt att det var för bra hade jag gått in med mer än 15 kronor.

Tror du de hade gett mer pengar om oddset hade varit felaktigt lågt?

– Nej, och jag tror inte jag är cynisk när jag säger det. "Jo förresten vi vill ge dig mer pengar, det var för lågt odds". Skulle inte tro det. Eller vad sägs om att jag mejlar dem i efterhand och menar att jag lagt 10 000 kronor i stället för 100 kronor på ett vinstspel?

Överväger bojkott

Kommer du spela mer på Bet365 efter det här?

– Det finns så klart möjlighet att jag inte gör det. Jag vill att folk ska veta att vi inte har så mycket rättigheter. Jag har inte så bra koll på det juridiska, men förmodligen har de fog för det här. Men om de inte har det, vad ska jag göra då? Det är bra att folk vet att vi spelar på deras, de stora aktörernas, villkor, säger Nouri.

SportExpressen.se har sökt ansvariga på Bet365 utan framgång.