Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Siffrorna ger sanningen – om hans ”mardröm”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHEN YICHEN / XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Marcus Berg hade inte samma mardröm mot England som vissa vill göra gällande.

Inte om man läser statistiksajten WhoScoreds siffror

Marcus Bergs målstatistik är ingen imponerande historia. Han har gått över 900 minuter i landslagströjan utan att göra mål. Med sina femton skott och noll fullträffar är han sämste anfallare i hela VM, rent produktionsmässigt. 

Men förbundskapten Janne Andersson försvarade Berg efter 0-2-förlusten mot England. 

Janne försvarade anfallsstjärnan

– Hans avslut är bra. Nicken är högsta klass, tyvärr är det samma med räddningen. Det är väldigt hög klass även på inspelet från John och Marcus mottagning och avslut. Man kan inte mer än göra bra saker. Man får respektera att målvakterna är bra. Som helhet tycker jag att Marcus har varit på plats den här turneringen. Självklart har han inte fått dit bollen, det är synd, det tycker vi är tråkigt. Som helhet är jag nöjd med hans insats, sedan hade han, alla andra och jag också velat ha ett mål. Men så är det, sa Andersson.

Det är dock inte bara Andersson som tycker att Berg gjorde en bättre insats mot England än vad den uppenbara statistiken gör gällande. 

Statistiksajten WhoScored har nämligen med Berg när de plockar ut en drömelva bestående spelare som blev utslagna i kvartsfinalerna.

Bergs dolda succé

Enligt WhoScored finns det bara en anfallare, Rysslands Artem Dzyuba, som har bättre siffror än Berg. Det betyder att han slår storheter som Uruguays Luis Suarez och Brasiliens Neymar.

"Berg tvingade Jordan Pickford till en fin räddning i andra halvlek som skulle ha gett Sverige 1-1 och han ställde till med oreda för det engelska försvaret. Han vann fem luftdueller, gjorde en tackling, stod för en bollvinst och en nyckelpassning, vilket ger honom en totalsiffra på 6,63", skriver WhoScored.

Även mittbacksjätten Andreas Granqvist får plats i WhoScoreds elva. Han får 7.21 i betyg. 

 

LÄS MER: VM 2018 på tv – så sänds fotbolls-VM 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Semifinaler i VM – allt du behöver veta om matcherna 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!