Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen bakom hennes tårar i VM

Maria Thorisdottir i NorgeFoto: BILDBYRÅN NORWAY
Neville och Kirbys känslosamma stund efter segernFoto: BBC

Francesca Kirby brast ut i gråt efter Englands seger mot Argentina. 

Känslostormen hade att göra med en familjetragedi – och nu stöttas Chelsea-stjärnan av lagkamraten Maria Thorisdottir. 

– Jag fällde några tårar, säger hon till Nettavisen.

England besegrade Argentina i den andra gruppspelsmatchen på fredagen. 

Det blev ingen övertygande trepoängare för guldkandidaten England, som vann med 1-0 efter att Jodie Taylor gjort matchens enda mål i den 61:e minuten. 

De engelska spelarna firade lättat efter segern och när de samlades på planen fångade tv-kamerorna en märkbart rörd Fran Kirby, som tröstades av förbundskaptenen Phil Neville. 

Enligt Telegraph berättade Neville att Kirbys tårar hade att göra med hennes mammas död för elva år sedan. Hon gick bort efter en hjärnblödning när Fran Kirby var 14 år gammal, och matchen mot Argentina spelades på samma dag som mammans födelsedag. 

– Vi hjälper varandra. Det har varit en känslosam dag, Fran är en speciell person som saknar sin mamma, sa Neville. 

”Då gör det ont att se”

Förbundskaptenen lyfte även fram att målvakten Carly Telford nyligen drabbats av en tragedi. Hennes mamma gick bort i cancer förra året. 

– Vi hoppas att de två mammorna tittar ner på dem och är väldigt stolta över deras insatser. 

Nu stöttas Kirby av den norska landslagsspelaren Maria Thorisdottir, som är lagkamrat med den engelska stjärnan i Chelsea. 

– Hon har en stark historia som hon faktiskt kom ut med nu före VM, och som jag inte visste speciellt mycket om. Det är väldigt tufft av henne att gå ut med hela historien, jag trodde egentligen inte att hon skulle göra det. Det är säkert väldigt svårt att spela en VM-match med sådana tankar i huvudet, säger Thorisdottir till Nettavisen.

– Jag fällde några tårar, för jag är väldigt känslosam. Men när du vet bakgrunden och känner henne så pass väl, då gör det ont att se. 

Fran Kirbys ord om mamman

Kort före VM skrev Kirby en lång text för Player's Tribune, där hon hyllade sin mamma och berättade hur hon fick dödsbeskedet. 

”Min mamma kom alltid och tittade på matcherna. Hon tyckte alltid att jag var den bäste spelaren. Hon sa till och med det till de andra spelarna när de stod vid sidlinjen. 'Ja, hon är bra. Men min dotter är bättre'”.