Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Säker att Mourinho känner sig upplivad”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDRES KUDACKI / AP

Victor Nilsson Lindelöf var förkrossad efter kvartsfinalförlusten mot England.
Nu väntar nu en ny Premier League-säsong - och Manchester Uniteds tränare väntar på honom.
– José Mourinho känner sig upplivad över att han kan få den riktiga Victor Nilsson Lindelöf nästa säsong, säger Liverpoolikonen och tv-experten Jamie Carragher 

Victor Nilsson Lindelöf hade en tung debutsäsong i Manchester United, men har imponerat stort under VM. Enligt Liverpools mittbacksikon Jamie Carragher, expert i brittisk tv, har succén även gett eko i Manchester Uniteds klubbhus. 

– Jag är säker på att José Mourinho känner sig upplivad över att det finns en chans att han kan få den riktiga Victor Nilsson Lindelöf nästa säsong, säger Carragher på telefon.

– Han har varit fantastisk.

Tidigare har brittiska tidningar uppgett att Mourinho överväger att sälja sin svenska mittback till Everton. Men efter VM-framgångarna har svenskens aktier stärkts betydligt i England. Han hyllas bland annat av den tidigare Manchester United-stjärnan Rio Ferdinand.
Den tidigare landslagsbacken Ferdinand tror att Manchester United-spelarna behöver visa att man litar på Nilsson Lindelöf, på samma sätt som 23-åringens landslagskamrater gör. Då kan svensken göra succé även i Manchester United. 

– Först då kommer han att nå sin fulla potential, säger Ferdinand till BBC.

– Han såg ut att sakna självförtroende när han kom om man jämför med hur det ser ut när han spelar för Sverige. Det ser ut som att alla litar på honom i landslaget. Att han inte har samma förtroende i klubblaget påverkar honom negativt, säger Ferdinand.

 

LÄS MER: VM 2018 på tv – så sänds fotbolls-VM  

 

”Har något att bevisa”

VM-insatsen räcker dock inte för att övertyga Jamie Carragher, mittback i Liverpool i 17 år, om att Victor Nilsson Lindelöf kan bli en av de stora mittbackarna i Premier League. 

– Det återstår fortfarande att se, säger Carragher. Han kan ju ha kvalitén, men det är en annan sak att sedan också kunna visa upp det i Premier League där han möts av enorma förväntningar. 

– Och ja, VM är en världsscen, men en sak med VM är att du inte möter världens bästa spelare i varje match, men det gör du i Premier League och Champions League när du spelar för Manchester United. Han har fortfarande något att bevisa när han åker tillbaka till United för nästa säsong.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!