Zlatan Ibrahimovic. Foto: Daniel Stiller / BildbyrånZlatan Ibrahimovic. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Erik Hamrén. Foto: Nils Petter NilssonErik Hamrén. Foto: Nils Petter Nilsson
Erik Hamrén. Foto: Nils Petter Nilsson
Hollands landslag. Foto: Peter DejongHollands landslag. Foto: Peter Dejong
Hollands landslag.  Foto: Peter Dejong

Så spelar Sverige i kvalet till VM 2018

Publicerad

I går lottades Sverige in i en mardrömsgrupp i kvalet till VM 2018.

I dag fastställde Uefa speldatumen - och det blir en stormatch direkt.

Sverige inleder VM-kvalet hemma mot Holland den 6 september 2016.

I går satt förbundskapten Erik Hamrén i Ryssland och kunde bara se på när Sverige, från seedningsgrupp 3, placerades in i samma VM-kvalgrupp som bland andra Holland och Frankrike.

Hamrén erkände sedan att det blir en rejäl utmaning för Sverige att kvala in till VM i Ryssland 2018. Men de kan börja förbereda sig för stormatcherna redan nu.

Så spelar Sverige i kvalet till VM 2018

På söndagen släppte Uefa matchschemat för det kommande kvalet och alla fotbollsälskare kan plita ner den 6 september 2016 i kalendern redan nu. För då inleder Sverige sitt VM-kval hemma mot Holland klockan 20.45.

Under 2016 får Sverige även boka in en resa till Stade de France för mötet med Frankrike.

Den sista hemmamatchen i kvalet är mot Luxemburg den 7 oktober 2017. Därefter avslutas kvalspelet med bortaresan till Holland den 10 oktober 2017.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag