Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så gulligt – jag fick nästan tårar i ögonen”

VM-studion sammanfattar Sveriges match mot Chile.
Pernille Harder i svensk landslagströja inför matchen. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige fick oväntat stöd i VM-premiären – från Danmark.

Anfallsstjärnan Pernille Harder klädde upp sig i svensk tröja för att stötta Sverige och partnern Magdalena Eriksson.

– Jag fick nästan tårar i ögonen, säger Eriksson.

Inför Sveriges VM-premiär dök ändå anfallsstjärnan Pernille Harder – prisad som Europas bästa spelare av av Uefa förra året – upp bland de svenska fansen.

Harder laddade upp inför matchen ett svenskt supportertält. Allt för att stötta Sverige, och sin partner Magdalena Eriksson. 

– Det känns bra att kunna vara här och stötta Magda, sa Harder till TT inför matchen.

Eriksson: ”Jag fick nästan tårar i ögonen”

Magdalena Eriksson var nöjd med segern mot Chile där Kosovare Asllani satte 1-0 och inhopparen Madelen Janogy avgjorde med ett drömmål till 2-0.

– Jag är jätteglad – jag är väldigt stolt att vi inte stressade och hade tålamod att målen skulle komma till slut, säger hon.

– Vi hade önskat att få ett tidigt mål, men när det inte kom får man fortsätta ha tålamod, och vi trodde verkligen, det var bra stämning och alla trodde på det till hundra procent, fortsätter hon.

Eriksson var också extra glad för stödet från läktaren.

– Det är en bedrift. Den här sommaren lånar vi henne, jag tror det är okej, skojar hon.

– Det känns jättebra. Jag fick nästan tårar i ögonen, jag tyckte det var så gulligt. Jag tycker det är jättestarkt av henne att komma hit och stötta mig. Jag förstår att det är jättetufft för henne att vara här och inte kunna spela själv. Hennes stöd betyder allt för mig. Hon är här med sina föräldrar, sedan är min syster och hennes pojkvän här också, säger Eriksson.

Frida Olsson: