Rasar mot truppbeslutet: ”Sköter han allsången?”

Roy Keane.
Foto: NICK POTTS / REUTERS BILDBYRÅN
Jordan Henderson.
Foto: MATT DUNHAM / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Liverpool-stjärnan Jordan Henderson är uttagen i den engelska EM-truppen. 

Men frågetecken finns angående mittfältarens form – efter att han har haft skadeproblem under våren. 

Ikonen Roy Keane är bestämd i sin åsikt och tycker att Henderson borde hållits borta från truppen. 

– Varför vill folk ha med honom i truppen? Sköter han allsången?, säger den tidigare United-spelaren. 

Jordan Henderson har varit borta i över tre månader på grund av en ljumskskada, men trots skadeproblemen blev han uttagen i Gareth Southgates 26-mannatrupp – trots att det finns en rädsla för att 31-åringen inte kommer att kunna spela EM-premiären mot Kroatien. 

Enligt förbundskaptenen Southgate ska rutinerade Henderson bidra med att höja moralen i gruppen, oavsett om han blir spelklar eller inte. 

Någon som tycker att 31-åringen inte borde vara med i den engelska truppen är United-ikonen och den tidigare irländska förbundskaptenen Roy Keane som rasade mot uttagningen i ITV Sport. 

England har skadeproblem

– Varför vill folk ha med honom i truppen? Sköter han allsången? Gör han frågesport på kvällarna? Korttricks?, säger Roy Keane och menar att Henderson inte är ”tillräckligt vältränad” och att ”han inte borde vara inblandad”. 

Liverpool-stjärnan missade träningsmatchen mot Österrike och byttes in i halvlek under söndagens match mot Rumänien när han ersatte Leeds Kalvin Philips på mittfältet. Trots en missad straff från Henderson lyckades England vinna med 1–0. 

Det engelska landslaget har haft fler skadeproblem inför sommarens slutspel. Under måndagen stod det klart att Brightons Ben White ersätter skadade Alexander-Arnold. 

England spelar i grupp D och ställs mot Kroatien, Tjeckien och Skottland.