Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Piken till Sverige: ”Har ett övertag”

Carlos Salcedo. Foto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ROSTOV. Mexiko kontrade sönder både Tyskland och Sydkorea. På onsdag väntar en rysare mot Sverige när två biljetter till åttondelsfinalen ska delas ut.

Då vill de mexikanska stjärnorna använda samma anfallsvapen mot Sverige. 

– Det är alltid ett övertag, säger Carlos Salcedo.

Mexiko har varit ett av VM:s mest sevärda lag så här långt. I VM-premiären kontrade man sönder Tyskland och vann. Mot Sydkorea använde man sig av samma medel och fick maximal utdelning då man vann med 2-1 även om man sett till spelet var dominanta.

Inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Sverige är det skarpt läge. Framför allt efter att Blågult tappat 1-0-ledning till förlust med 1-2 vilket ändrat utgångsläget helt.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Sverige–Mexiko 

 

”Sverige är ett väldigt tufft lag”

När SportExpressen träffar flera av de mexikanska spelarna i den mixade zonen efter matchen pratar samtliga om Sverige med stor respekt.

Mexikanerna beskriver Blågult som ett tungt kollektiv som är kompakta defensivt.

– Vi vet om att Sverige är ett väldigt tuff lag. De spelar väldigt bra och när de försvarar med alla spelare framför en så vet de hur man ska agera. Det gör Sverige till ett väldigt tufft lag att möta och vinna över. Gör vi det kanske vi har en chans att vinna över Sverige, säger Miguel Layun, som tillhörde Sevilla under den gångna säsongen men tillhör portugisiska Porto.

 

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

 

Hyllar Sverige - utan Zlatan

Men Layun ser också möjligheterna. Mexikos vindsnabba offensiv mot svenskarnas inte lika snabba försvar, kan vara till en mexikansk fördel, menar han.

– Vi har riktigt snabba spelare offensivt, så jag tror att vi kan såra dem. Men vi vet också om att Sverige kan försvara sig väldigt kompakt och tajt. Sverige ger dig inget gratis, om vi säger så. Vi måste försöka hitta vägar igenom deras försvar och vinna matchen på vårt sätt, säger han.

Vad säger du om Sverige utan Zlatan Ibrahimovic? Är de bättre eller sämre?

– Sverige spelar väldigt bra som ett lag. Självklart är Zlatan en världsspelare och det är en spelare som ger dig chansen att vinna och slå ut dina motståndare. Men i slutändan gör Sverige det väldigt bra. Det kommer bli en väldigt tuff match, säger han.

 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

 

Salcedo: ”Vi har ett övertag”

Carlos Salcedo, till vardags i tyska Eintracht Frankfurt, menar att Mexikos snabba offensiv kan såra det svenska försvaret, som inte har sina styrkor i snabbheten.

– Det är alltid ett övertag när du har en snabb spelare på topp och vi måste bara fortsätta vara fokuserade och fortsätta med den plan som mister Osorio har för oss, säger Salcedo och fortsätter.

– Det är en extra motivation att ha chansen att vinna gruppen. Men vi tar det steg för steg och vårt nästa steg är Sverige.

Javier Hernandez, som gjorde ett mål mot Sydkorea, menar att hans lag måste njuta av Sydkorea-vinsten innan fokus riktas mot Sverige.

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka men samtidigt njuta lite av det här. Från och med i morgon börjar vi fokusera på Sverige, säger ”Chicharito”.

 

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger!