Foto: Ronny HartmannFoto: Ronny Hartmann
 Foto: Ronny Hartmann
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Pernilla Larsson får döma Japan-Kamerun

Publicerad

WINNIPEG. Blågula färger på flera håll i VM på fredag.

Samtidigt som Sverige möter USA gör domaren Pernilla Larsson VM-debut med Japan-Kamerun.

Fifas process att välja ut nio stycken domare från Europa till VM-slutspelet i Kanada har varit lång.

Under vintern och våren har 45 domare kallats till läger i Algarve och Zürich och slutligen sållats ner till nio stycken lagom till VM, där åtta kommer att få döma.

Svenska Pernilla Larsson är en av dem.

– Det kan vara så att jag blir fjärdedomare hela turneringen. Vad som helst kan hända fram till den dagen vi börjar, har Larsson sagt till SportExpressen tidigare.

Svensk assisterande

Men nu står det klart att Larsson åtminstone kommer att få döma en match. Svenskan har valts ut som huvuddomare till Japan-Kamerun på fredag kväll i Vancouver, samtidigt som Sverige möter USA i Winnipeg.

Vid sin sida får hon svenska assisterande domaren Anna Nyström och engelskan Natalie Aspinall.

Japanskan Sachiko Yamagishi dömer Sveriges möte med USA.

Matchen blir Pernilla Larssons första någonsin i ett VM-slutspel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag