Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ödegaards attack: ”Det räcker nu!”

Martin Ödegaard. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Ada Hegerberg. Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN

Ada Hegerberg har riktat kritik mot det norska fotbollsförbundet. 

Fel tidpunkt att framföra de åsikterna, menar den norska Real Madrid-spelaren Martin Ödegaard.

”Respektera Norge och ditt landslag. Det räcker nu”, skriver Ödegaard på Instagram.

Ada Hegerberg, världens bästa fotbollsspelare på damsidan, slutade i det norska landslaget efter EM 2017. Stjärnan har inte varit övertydlig när hon motiverat vad som ligger bakom hennes bojkott, men har gjort klart att det har att göra att hon är besviken på det norska förbundets ledarskap. 

Under tisdagen återgav VG en intervju som det norska magasinet Josimar gjort med Hegerberg, där hon berättade om sina upplevelser i landslaget. 

– Det var tufft på så många samlingar. Jag har varit knäckt psykiskt. Jag hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget, sa hon i intervjun.

Hegerberg, som vann Champions League-finalen med sitt Lyon efter ett hattrick i finalen mot Barcelona, utvecklade även vad hon ansåg inte skötts tillräckligt bra i förbundet.

”Förstör landslagets förberedelser”

Hon menar bland annat att förutsättningarna för herr- och damspelarna skilt sig åt för mycket, och att damlaget aldrig ”tagits på allvar”. Bland annat menar hon att herrarna har bättre skomöjligheter och att damlandslaget åkte till EM 2017 med för dålig utrustning. 

– Vi har inte haft tillräckligt bra ledare. De har inte kompetensen, och vet inte hur man ska få en hel grupp på den här nivån med sig, sa Hegerberg.

Nu kritiseras 23-åringen av den norska talangen Martin Ödegaard, som tillhör Real Madrid men de senaste säsongerna varit utlånad till holländska Heerenveen och Vitesse. 

”Kanske kan du inte hitta på något bättre att göra än att förstöra landslagets förberedelser inför VM? De har kvalat in till VM med sitt landslag (något av det absolut största en fotbollsspelare kan uppleva) och redan fått nog med negativ uppmärksamhet. De förtjänar bättre”, skriver Ödegaard i en story på Instagram.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider 

Martin Ödegaard till Ada Hegerberg: ”Räcker”

Den norska landslagsmannen fortsätter:

”Att du nu väljer att göra en sån intervju är totalt oförståeligt. Tajmingen är förskräcklig. Valet att inte spela för Norge är ditt, men respektera Norge och ditt landslag. Det räcker nu”. 

Hegerberg har tidigare sagt att hennes kritik inte har att göra med laget, utan de metoder med vilka förbundet styr. 

– Jag saknar att spela för mitt land, men inte för förbundet.