Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nu kommer det in en massa känslor”

Zlatan Ibrahimovic Foto: MICHAEL JANOSZ/SHUTTERST REX FEATURES
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

CARSON. Sverige kan bli världsmästare.

Det tror Zlatan Ibrahimovic, 36.

Till SportExpressen säger han så här om vad som krävs för att Sverige ska slå England i lördagens kvartsfinal i VM.

– Bara att fortsätta vad de gjort i VM så här långt. De är jobbiga att möta och svåra att göra mål på. Kan de fortsätta med det har Sverige en bra chans.

– Men nu handlar det inte bara om hur bra du är. Nu kommer det in en massa känslor i bilden, för det handlar om kvartsfinal. Det lag som kan hantera sina känslor bäst kommer att ha en fördel, säger Zlatan.

Zlatan mötte media på torsdagsmorgonen, svensk tid, i Los Angeles-förorten Carson sedan LA Galaxy spelat 2-2 mot DC United i MLS.

Trots en tappad 2-0-ledning och missnöje bland hemmaspelarna tog sig Zlatan tid att prata med media i omklädningsrummet på StubHub Center efteråt.

Och han duckade inte för några frågor om VM och de svenska framgångarna i Ryssland.

Tvärtom.

– Jag är svensk och jag tror på Sverige mot England. Sedan får vi se vad David Beckham säger när jag pratar med honom, haha, säger Zlatan till SportExpressen som avslutning på mötet med oss journalister.

 

LÄS MER: Sverige i kvartsfinal – allt du behöver veta

LÄS MER: Kvartsfinaler i VM 2018 – alla matcher 

 

Zlatan: ”Sverige kan bli världsmästare”

På en fråga från en mexikansk journalist inledningsvis om Sverige kan gå hela vägen till final och bli världsmästare, säger Ibra:

– Ja, jag tror att Sverige kan bli världsmästare, precis som jag sa innan VM-turneringen startade. De slog Mexiko, vilket var starkt, och sedan besegrade de Schweiz också. Så de har haft framgångar, som ingen trodde att de skulle mäkta med.

– Men de tror på sig själva och har en stark känsla inom gruppen. Förhoppningsvis kan de fortsätta med det. Nu gäller det England på lördag och vi är alla där med vårt fulla stöd bakom dem. Alla svenskar i hela världen är stolta över vårt landslag och de kommer att fortsätta vara stolta oavsett hur det går, säger Zlatan.

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher 

 

”Vem hade kunnat tro det?”

På Radiosportens fråga om Sveriges tidigare framgångar mot England, många gånger med Zlatan själv i laguppställningen, svarar han:

– Haha, ja vi hade en bra öppningsmatch i en turnering mot dem, men det var länge sedan och har ingen betydelse nu. Åtta lag är kvar i VM och Sverige är ett av de lagen, vem kunde ha tro det? Jag är svensk, så jag är superstolt, säger Zlatan.

Med ett drömmål i nattens match visade han än en gång att han är en fruktad målskytt.

Han har nu gjort tio mål på 13 matcher.

Imponerande är att han gjort sju mål på de fyra senaste matcherna som han startat i LA Galaxy.

 

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!