Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mörkar startelvan: ”Det beror på...”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

NICE. Det är tajt matchande i VM med USA bara några dagar efter kommande matchen mot Thailand. 

Men förbundskapten Peter Gerhardsson vägrar avslöja om det blir några ändringar i startelvan.

– Vi får se. Så här korta svar har jag aldrig gett, säger han på presskonferensen innan matchen.

Sverige hade bra statistik efter matchen mot Chile, men var alldeles för ineffektivt, menar förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Därför har de under veckan i Nice tränat extra mycket på spelet i ”golden zone”. 

– 90% i passningssäkerhet har vi aldrig haft, någonstans säger det väl att vår effektivitet inte var riktigt bra, säger han på lördagens presskonferens.

Med tanke på USA:s totalkross av Thailand dök frågan huruvida det är viktigt att vinna med många mål upp. Lagkapten Caroline Seger menar att hon inte fokuserar på mängden mål, utan bara på vinst.

– Det är alltid jätteroligt att vinna med många mål för då kan man spela mer avslappnat och en fotboll som alla gillar. Men jag tycker det är så viktigt att vi gör en bra prestation i morgon och vinner matchen, det är det som är viktigast. Hur många mål USA har gjort är oväsentligt för vår det, säger hon.

Förbundskaptenen fick även en fråga om hur de jobbar för att gå i gång sina anfallare, och hur viktigt det är att just de gör mål.

– Det finns ingen plan för att få i gång en spelare. Man kan träna på träningar och bli bättre. Spelarna har jobbat stenhårt för att bli mer effektiva. När man går längre får man färre chanser och då måste man sätta sina chanser.

Vägrar prata om startelvan

Peter Gerhardsson berättar på presskonferensen att samtliga spelare i truppen är tillgängliga till söndagens match. Men däremot vägrar svara på frågan huruvida han kommer att göra några förändringar i startelvan, med tanke på att USA kommer tätt inpå efteråt.

– Vi får se hur startelvan ser ut.

– Så här korta svar har jag aldrig gett, säger Gerhardsson innan han ombeds utveckla:

– Vi har en i gång i den här matchen där laguttagningen beror på vissa taktiska delar. Vi tittar inte mot USA-matchen, vi vill vinna den här matchen och tänker ställa upp så som vi tycker är bäst i just den här matchen. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider 

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM