Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min pojkvän kastade i väg mobilen på mig”

Julia Roddar. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Julia Roddar.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

BÅSTAD. Hon fick en chock när det stod klart.

Men frågan är om inte VM-beskedet var minst lika omtumlande för Julia Roddars pojkvän.

– Han kastade mobilen på mig, säger Roddar. 

Nu säger hon att det har börjat sjunka in, och när landslaget samlades i Båstad under fredagen insåg Julia Roddar, 27 – VM är på riktigt.

För när förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade VM-truppen 16 maj så var Göteborgs-mittfältaren ett av namnen som lästes upp. 

Och då hade Julia Roddar varit petade i de två senaste landskamperna, de mot Tyskland och Österrike i april. 

– Jag fick en chock. Det klart att jag hade hoppats men det kändes ändå helt overkligt, säger Roddar som såg TV4:s sändning från uttagningen tillsammans med några vänner och sin pojkvän.

– Jag klarade knappt att titta. Men min pojkvän hade livesändningen på men med hörlurar, så jag hörde inte vad de sa. Men när mitt namn kom upp blev han helt hysterisk och så såg jag mitt ansikte på skärmen. 

– Sedan kastade han mobilen och skrek ”vi ska till Frankrike”. Hela den kvällen var helt galen, säger Julia Roddar och skrattar. 

Julia Roddar. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

VM i Frankrike blir hennes första mästerskap, 27-åriga Roddar bara har spelat sex A-landskamper tidigare och debuterade i samband med Sveriges VM-kvalmatch mot Ungern i oktober 2017. Då spelade hon i Kvarnsveden. 

– Sedan första uttagningen har jag haft VM som ett mål. Och sedan flytten till Göteborg har jag vuxit som spelare både fysiskt och tekniskt. Men det är ändå en snabb resa.

Sverige VM-genrepar mot Sydkorea i Göteborg på fredag 31 maj. VM i Frankrike börjar 7 juli och den 11 juli ställs Sverige mot Chilie i den första gruppspelsmatchen. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider 

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM