McDonald om virala succén: ”Representerar alla mammor”

Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN

LYON. Jessica McDonald är inte bara VM-finalist. Hon är också ensamstående mamma.

Det videoklipp som visar hennes sons ankomst till mästerskapet har blivit viralt – till USA-anfallarens stora glädje.

– När jag är här representerar jag inte enbart min delstat, min släkt eller USA. Jag representerar alla mammor där ute och det känns häftigt, säger McDonald.

För tredje gången i rad har USA tagit sig hela vägen fram till final i VM. För Jessica McDonald har vägen fram till mästerskapet kantats av svårigheter. Som ung drabbades hon av en svår knäskada och tvingades ta ett uppehåll och det dröjde länge innan anfallaren blev landslagsaktuell igen.

Som 24-åring föddes sonen Jeremiah och först nu, som 31-åring, har Jessica McDonald fått göra VM-debut.

Hennes insatser på planen är långt från det enda som uppmärksammats under mästerskapet. För drygt en vecka sen anlände McDonalds 7-åriga son Jeremiah till Frankrike där mästerskapet pågår.

Då hade de varit åtskilda i flera veckor.

McDonald: ”Min telefon brann”

Ett videoklipp på återföreningen har spridits på internet. McDonald publicerade det på Twitter. Inlägget har gillats av över 50 000 personer.

https://twitter.com/J_Mac1422/status/1143878669238226947

När SportExpressen träffar anfallaren berättar hon att hon är chockad över den stora spridningen.

– Jag vaknade av att min telefon brann. Oavsett om det är mamma och son, kompisar eller något annat så är det härligt att se. Det sprider en positiv känsla. Man ser så mycket negativt på sociala medier. Jag antar att folk inte är så vana vid att se ett så lyckligt ögonblick, säger McDonald när hon ska försöka förklara varför videoklippet blivit så uppskattat.

USA möter Nederländerna

På söndag spelar USA final mot Nederländerna. Jessica McDonald har tagit sikte på guldet. Hon vill vinna det för sin egen skull, men kanske främst för Jeremiahs

– Den största anledningen till att jag kämpar så här hårt är min son. Jag vill ge honom så bra förutsättningar som möjligt. Oavsett vad han gör i framtiden så kommer det här förhoppningsvis inspirera honom. Det gör mig lycklig att han är en del av den här erfarenheten, säger McDonald.

Hon hoppas att videoklippet ska vara en ögonöppnare, att det ska få folk att förstå att idrottare är människor, inte maskiner.

– Jag hoppas att folk ser vilka uppoffringar vi idrottare gör. Jag var borta från min son ganska länge och där återförenades vi. Som förälder händer det ibland att man man måste offra något och som idrottare kan det vara ännu svårare, säger McDonald.

https://www.instagram.com/p/BxXwwJbldZ9/