Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Manchester Uniteds nya plan för Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jose Mourinho Foto: LEE SMITH / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf har ryktats vara aktuell för en utlåning från Manchester United.

Men enligt The Sun har José Mourinho nu ändrat sig – efter den svenske 23-åringens succé i VM.

När Victor Nilsson Lindelöf skrev på för Manchester United förra sommaren blev han klubbens dyraste försvarsspelare någonsin.

Trots det fick svensken bara starta 13 ligamatcher, och efter säsongen började rykten florera om att United tittade på att låna ut 23-åringen. 

Lindelöf har bland annat kopplats ihop med nyligen uppflyttade Wolverhampton, och även Everton ska ha varit intresserade av att betala jättesumman 35 miljoner pund (409 miljoner kronor) för svensken – 40 miljoner mer än vad United betalade Benfica.

Enligt brittiska The Sun ska José Mourinho dock ha beslutat sig för att behålla svensken hos United även över nästa säsong – efter Lindelöfs fina prestation under fotbolls-VM i Ryssland.

”Lindelöfs tidigare klubb Benefica hör till en hel hög klubbar som har visat intresse för att låna honom. Men United kommer att stå fasta och slå tillbaka alla anbud – för Jose Mourinho ser honom spela en större roll den här säsongen”, skriver tidningen.

Carragher: ”Mourinho känner sig upplivad”

En annan som menar att Lindelöfs aktier har stärkts efter VM är Liverpools mittbacksikon Jamie Carragher, numera expert i brittisk tv.

– Jag är säker på att José Mourinho känner sig upplivad över att det finns en chans att han kan få den riktiga Victor Nilsson Lindelöf nästa säsong, har han tidigare sagt. 

Han fortsätter:

– VM är en världsscen, men en sak med VM är att du inte möter världens bästa spelare i varje match, men det gör du i Premier League och Champions League när du spelar för Manchester United. Han har fortfarande något att bevisa när han åker tillbaka till United för nästa säsong. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!