Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindahls besked: ”Jag stannar inte England”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

NICE. Hedvig Lindahl har tillsammans med det svenska damlandslaget gjort succé under fotbolls-VM. 

Tack vare det har målvakten nu två nya kontraktsförslag på sitt bord. 

– Jag stannar inte i England, konstaterar Lindahl.  

Hedvig Lindahl gick in i fotbolls-VM i Frankrike utan ett förlängt kontrakt med klubblaget Chelsea. 

Målvakten som spelat i London-klubben sedan 2015 har tidigare pratat om känslan att inte bli erbjuden en förlängning i klubben som hon var med och vann dubbeln (ligan och cupen) med 2017/2018. 

– Det är klart att det är jobbigt. Att känna att man sakta fasas ut, det är tufft. Man vill alltid känna att man spelar en viktig roll, har Lindahl sagt

”Det finns plus och minus”

Men efter succén under mästerskapet med både ett VM-brons och den omtalade straffräddning mot Kanada har dörrarna för ett nytt kontrakt öppnat sig. 

– Nu har jag två kontraktsförslag som jag ska vrida och vända på. Det finns olika plus och minus för familjen, säger Lindahl.

– Förslagen är från lag ute i Europa. Det är de traditionellt starka i Europa man tittar på. Och nu handlar det om att avgöra vilka man tror är starkast. 

Vad får dig att värdera åt vilket håll det tippar?

– Väldigt många olika aspekter. Det sportsliga har alltid drivit mig i mina beslut. Jag spelar mina sista år som det känns nu. Det kan vara andra grejer som spelar roll. Vad man får för roll eller hur det är att bo i staden, ekonomiska frågor eller skolgången för Timothy och sådana saker. 

Lindahl vill inte berätta vilka ligor det handlar om, men en sak är säker – det blir ett nytt land. 

– Nej, jag stannar inte i England. Men jag är nöjd med förslagen jag har fått. Jag tänker ett år, sen får vi se om det blir ett eller två år till, säger Hedvig Lindahl. 

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”