Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Beijmo säljs till Werder Bremen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

SportExpressen kunde avslöja att Felix Beijmo var nära Werder Bremen

Nu bekräftar Djurgården att högerbacken lämnar och blir lagkamrat med Ludwig Augustinsson. 

– Jag är extremt tacksam för min tid i Djurgården, säger Beijmo till Djurgårdens hemsida

SportExpressen avslöjade förra veckan att Felix Beijmo var på väg att säljas till tyska Werder Bremen. Tidigare i dag bekräftade också Bremen själva för tidningen Bild att övergången var klar.

Nu bekräftar också Djurgården att den 20-årige högerbacken som varit en av allsvenskans bästa på positionen lämnar klubben för spel i Bundesliga. 

– Det har varit en väldigt bra förhandling med Werder Bremen så vi är nöjda. Självklart är det tråkigt att bli av med Felix men samtidigt är det otroligt kul och lite som en saga att en så ung spelare kommer till oss och bara ett och ett halvt år senare går till ett lag i en av Europas allra bästa ligor, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

”Det är en trygghet för Felix”

I Werder Bremen blir Felix Beijmo lagkamrat med landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson, vars bror Jonathan spelar i Djurgården. 

– Det är en trygghet för Felix att Ludwig finns där. Det är flera svenska spelare som har lyckats bra i Werder Bremen genom åren, säger Bosse Andersson. 

Ludwig Augustinsson har välkomnat Beijmo till den tyska klubben.

– Han har en stor framtid. Jag ska ta honom under mina vingar och ta hand om honom, säger Augustinsson. 

Beijmo värvades till Djurgården inför den allsvenska premären i fjol. Sedan dess har han varit en ordinarie spelare och viktig pjäs i tränaren Özcan Melkemichels lagbygge. 

– Jag är extremt tacksam för min tid i Djurgården. Den har varit fantastisk. Jag önskar laget och alla Djurgårdare lycka till och hoppas att vi ses igen, säger Beijmo.