Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon har hittats död på botten av sjön

Foto: MANUEL GEISSER / IMAGO/GEISSER IMAGO SPORTFOTODIENST

Schweiz landslagsstjärna Florijana Ismaili anmäldes saknad efter en båttur på Comosjön i Italien.

Nu skriver Corriere de Como att 24-åringen hittats död på botten av sjön. 

Det var under lördagen som Florijana Ismaili, mittfältsstjärna i det schweiziska landslaget, rapporterades försvunnen i samband med en semester vid Comosjön i Italien. 

Schweiziska Blick skrev att Ismaili var på sjön tillsammans med en vän när hon försvann. Vännen berättade för tidningen att Ismaili dök ner under vattnet och att hon sedan aldrig kom tillbaka upp.

– Jag skrek desperat hennes namn. Jag trodde hon ville skrämma mig och att hon skulle dyka upp på andra sidan båten, sa vännen till Blick. 

Under söndagen och måndagen eftersöktes 24-åringen med robotar och helikoptrar, och ett specialistteam kallades in från Milano. 

Nu skriver den italienska lokaltidningen Corriere de Como att dykare har hittat fotbollsstjärnans kropp på botten av Comosjön.

Florijana Ismaili hittades på botten av Comosjön

Kroppen hittades enligt tidningen på 200 meters djup, vilket ska vara ett av sjöns djupare områden. Blick skriver att Ismailis familj är underrättade om fyndet.

Florijana Ismaili var en del av det schweiziska landslag som nästan tog en plats i sommarens VM, men förlorade playoff-matchen mot Nederländerna. 

Ismaili var lagkapten i klubblaget Young Boys. Klubben la under tisdagskvällen ut en video där spelare och ledare stor i en hjärtformation för att hedra Ismailis minne. 

https://twitter.com/BSC_YB/status/1146060252267155456

Uppgifterna om att Ismaili saknades har väckt reaktioner hos flera VM-profiler de senaste dagarna. 

”Jag ber och hoppas på ett mirakel”, skrev Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg, tidigare förbundskapten för Schweiz. 

”Jag ber för Florijana”, skrev den svenska spelaren Kosovare Asllani.