Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

England straffas efter matchen mot Sverige

Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

England straffas av Fifa efter matchen mot Sverige. 

England bötfälls på 620 000 kronor efter att ha använts sig av otillåten utrustning samt bedrivit otillåten marknadsföring. 

Det svenska landslaget bötfälldes i fredags förra veckan av Fifa på över 620 000 kronor efter att ha använt otillåten utrustning under sina matcher i VM.  Enligt nyhetsbyrån AP ska det röra sig om några av de svenska landslagsspelarnas strumpor.

Därefter bar lagkapten Andreas Granqvist samma sorts strumpor i 0-2-förlusten mot England – vilket innebär att han riskerar individuella böter från Fifa. 

– Det var onödigt. Aldrig bra att få böter. Jag var inte inblandad i processen. ingen tycker att det är bra. Den ligger inte konkret på mitt bord. Jättetråkigt och onödigt, säger förbundskapten Janne Andersson om händelsen. 

Enligt presschefen Staffan Stjernholm handlade det om att det syntes ett varumärke som inte är samarbetspartner med Fifa, något som inte är tillåtet. 

England straffas av Fifa efter Sverigematchen

Nu meddelar Fifa att även England bröt mot reglerna i matchen mot Sverige. Fifas pressmeddelande gör gällande att "flera engelska spelare uppvisade otillåtna varumärken" före och under matchen mot Sverige. 

För det bötfälls de, precis som Sverige, på 620 000 kronor. 

England slog Sverige med 2-0 i kvartsfinalen efter mål från Dele Alli och Harry Maguire. På onsdagkvällen ställs de mot Kroatien i  semifinal. 

LÄS MER: England mot Kroatien – allt om VM-semifinalen 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!