Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Janogy: ”Tror att de har respekt för oss”

Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

NICE/STOCKHOLM. Sverige är redan klart för åttondelsfinal.

Nu väntar gruppfinal mot USA.

Stjärnskottet Madelen Janogy, 23, hoppas på en plats i startelvan och en tredje raka VM-seger.

– Jag är inte alls orolig. Jag tror att de har respekt för oss, säger hon.

Efter succéinhoppet mot Chile höjdes röster för att mästerskapsdebutanten Madelen Janogy, 23, skulle få starta mot Thailand.

Så blev det inte.

Men väl 45 minuter när Sverige vann med 5-1 och blev klart för VM-åttondel. På torsdag väntar gruppfinal mot stornationen USA och då hoppas Janogy på en plats i Peter Gerhardssons startelva.

– Det ska bli jättekul att möta USA, det är ett otroligt duktigt lag. Jag tycker om att utmana en mot en och driva boll, så USA passar nog mig bra, säger Janogy.

Piteåstjärnan fortsätter:

– Sen är det jättesvårt att säga om jag får starta, det är tuff konkurrens. Men jag och Peter har en bra dialog och det känns jätteskönt. Man förstår varför han tar sina beslut. Jag visste inte att jag skulle få komma in i halvtid mot Thailand, men jag kände mig ändå väl förberedd.

Madelen Janogy inför matchen mot USA

Sverige mot USA innebär som vanligt ett laddat möte mellan två medaljtörstande landslag. Flera klassiska möten har spelats genom åren, inte minst under OS i Rio de Janeiro för tre år sen då Sverige slog ut USA i kvartsfinalen.

Att det är en speciell match för de svenska spelarna råder det inga tvivel om.

– Jag tror att de har respekt för oss. Vi har bra självförtroende och det kommer bli en tuff match, men vi är förberedda. Vi har ett väldigt bra omställningsspel, så jag är inte alls orolig, jag tror att det kommer gå jättebra. Vi vet vad vi ska göra, säger Madelen Janogy.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider  

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM