Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Janne om Zlatan: ”Jag har inte fått pengar...”

Publicerad

För en månad sedan bekräftade Zlatan Ibrahimovic att det inte blir någon comeback i landslagströjan i VM.

Fram tills dess hade det dock spekulerats flitigt, och det gick knappt en intervju utan att förbundskapten Janne Andersson fick frågor om stjärnan.

– Det har kostat energi, säger Andersson vid kvällens presentation av VM-truppen.

– Han har skämtat lite och lekt lite med hela världen, säger landslagschef Lars Richt.

Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i VM blev en av vinterns största följetonger. Sveriges förbundskapten Janne Andersson var tidigt tydlig med att man inte förde någon dialog med den svenske stjärnan – samtidigt som Zlatan kom med allt fler uttalanden som fortsatte att spä på ryktena.

I slutet på april kom dock det slutgiltiga beskedet: Zlatan har tackat nej till att delta i VM.

Nu berättar Janne Andersson.

– Det har inte stört och jag har den största respekt för frågeställningen. Jag tycker Zlatan är ganska rolig, med reklamen där jag ringer. Jag har inte fått några pengar, men det kanske kommer, säger han skämtsamt vid dagens presskonferens för presentationen av VM-truppen.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM

”Slagit knut på mig själv”

Janne Andersson säger vidare att spekulationerna inte är något som påverkat honom och hans beslut, och att han har förståelse för varför frågorna kommer.

– Jag har inga problem med frågorna. Men det här inte ändrat mitt förhållningssätt. Det har kostat energi på så sätt att jag har slagit knut på mig själv när jag svarar, säger han vid dagens presskonferens för presentationen av VM-truppen.

Han fortsätter:

– Jag har haft mitt förhållningssätt från dag ett. När han bestämde sig för att inte vara med så förhöll jag mig till det.

 

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag

 

”Lekt med hela världen”

Sveriges landslagschef Lars Richt var den som först fick ta emot Zlatans VM-besked. 

– Det var ett av många samtal. Det var ganska många spekulationer på slutet. Då meddelade han mig: ”Nej”. Jag tror att han har haft den inställningen hela tiden. Han har skämtat lite och lekt lite med hela världen, säger Richt.

Vad säger du om det?

– Det tycker jag var roligt. Vi som känner honom… För mig är det Zlatan i ett nötskal. Han gör det med ett leende och han menar inget illa.

Och reklamfilmen?

– Det är också humor. Stor humor.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag