Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janne Andersson inte orolig över Alexander Isaks måltorka

Janne Andersson.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Alexander Isak.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Isak har haft svårt att hitta nätet i Real Sociedad.
Foto: RICARDO LARREINA/SHUTTERSTOCK / RICARDO LARREINA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vissa av de svenska landslagsanfallarna har haft en tung vinter ute i Europa.

Men Janne Andersson är optimistiskt trots att bland annat Alexander Isak haft problem med målskyttet. 

– Som alltid, när man tittar tillbaka, hoppas jag att alla gör mål, spelar och allt rullar på, säger förbundskaptenen.

Alexander Isak är inne i en tuff period i klubblaget Real Sociedad.

Den 22-årige anfallaren har inte gjort ett ligamål sedan mitten på december, vilket är ungefär fyra månader sedan. Däremellan har han gjort ett mål i cupspelet, vilket var den femte januari.

Men sedan det senaste ligamålet har det gått uppemot tiotalet matcher för Isak. Dock är det inget som direkt oroar förbundskaptenen Janne Andersson inför det stundande VM-playoffet mot Tjeckien.

– Som alltid, när man tittar tillbaka, hoppas jag att alla gör mål, spelar och allt rullar på. Men så har det aldrig varit under min tid som förbundskapten, även om just den här perioden varit lite rörigare, säger Janne Andersson.

”Hoppas Isak kan prestera bra”

I laget återfinns  som bekant även Dejan Kulusevski och Emil Forsberg på de offensiva positionerna som gjort en del mål på slutet. 

Men med Zlatan Ibrahimovic i anfallsbesättningen så har Andersson anledning att fortsätta tro på att saker och löser sig målmässigt och offensivt.

Lägg därtill Alexander Isaks fina målform från höstens landskamper så är Andersson inte för pessimistisk inför torsdagens möte med Tjeckien.

– Jag får ofta frågor hur oroväckande det är, jag tillhör inte den skaran som är orolig. När spelarna kommer hit visar alla lojalitet mot hur vi jobbar tillsammans, de är inspirerande, och jag hoppas att Isak och övriga spelare kan prestera bra, säger Andersson.

TV: Janne Andersson om Anthony Elanga