Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jagas av Barça och Milan efter superinsatsen i VM

Sverige skrällde stort i VM.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Viktor Claesson jagas av flera klubbar.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LU JINBO / XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SAMARA. De svenska spelarna har chockat fotbollsvärlden under VM.

Nu står storklubbarna på kö.

Barcelona, Milan och Roma är några av lagen som uppges vara intresserade av våra landslagshjältar.

– Min agent har sagt att han har saker han vill berätta, säger Ludwig Augustinsson. 

Sverige har varit ett av de stora skrällagen i VM 2018 och även om mycket handlade om kollektivet och inte individuella prestationer så omgärdas nu flera av spelarna av transferrykten.

Enligt Corriere dello Sport är Emil Forsberg nära en övergång till Roma, men där lär flera klubbar vara med i jakten. Tidigare har det bland annat pratats om Liverpool, Juventus och Atlético Madrid.


LÄS MER: ”Inte förvånad om han går till en storklubb redan nu” 


Mycket talar även för att Albin Ekdal rör på sig. Ekdal har imponerat stort i VM och dessutom har hans Hamburg precis ramlat ur Bundesliga. Ska man tro italiensk media blir det en återkomst till Italien. Genoa, Udinese och Cagliari är alla ute efter honom. I dag skriver dock portugisiska Record att är på väg till storklubben Sporting. 

Men det som kittlar allra mest är ändå uppgifterna om Robin Olsen.

"Vet inte vad det är"

Enligt spanska Sport är Barcelona (!) intresserat av att värva Olsen från FC Köpenhamn, då som backup till Marc-André ter Stegen.

– Jag har inte hörts så mycket med min agent. Det var någonting vi kom överens om innan VM, att jag skulle spela klart VM. Dels för att inte bli störd, dels för att inte ha tankarna på något annat, säger Olsen när SportExpressen träffar honom efter förlusten mot England.

– Angående just Barcelona? Jag kommenterar inga klubbar just nu, vi får se vad som händer.

Robin Olsen har imponerat stort i VM.
Foto: MAX ROSSI / REUTERS BILDBYRÅN

Det ryktas även om att Ludwig Augustinsson kan vara på väg bort från Werder Bremen, efter sin fina insats i VM. Både Milan och Benfica uppges vara ute efter honom – samtidigt som Werder Bremen vill skriva ett nytt kontrakt trots att han har tre år kvar på sitt nuvarande.

– Min agent har sagt att han har saker som han vill berätta för mig. Jag vet inte vad det är. Och det behöver inte betyda att jag ska lämna, det kan också vara diskussioner med Bremen och att de vill att jag ska stanna, säger Augustinsson.

– Vi får se vad som händer nu. Jag har inte pratat så mycket med min agent den senaste tiden. jag har velat fokusera på VM.

"Granen" vänder hem

Viktor Claesson är en av de svenska spelarna som överraskat allra mest under VM. Högermittfältaren spelar till vardags i ryska Krasnodar, men rapporteras nu vara aktuell för klubbar som Swansea, Newcastle, Eintracht Frankfurt och Werder Bremen.

Själv är han dock inte särskilt sugen på att prata om övergångsrykten efter uttåget från VM.

– Jag har inte alls tänkt på framtiden och jag orkar inte göra det nu heller. Mitt huvud orkar inte tänka just nu, säger Viktor Claesson.

Sen tidigare är det klart att både Andreas Granqvist och Sebastian Larsson vänder hem till Sverige. ”Granen” ska spela för Helsingborg i superettan och för Larsson väntar spel med AIK i allsvenskan.


MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider