Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag ska ta honom under mina vingar”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

GELENDZJIK. Djurgårdens högerback Felix Beijmo säljs för 30 miljoner kronor till Werder Bremen - och blir lagkamrat med landslagets försvarare Ludwig Augustinsson. 

Vänsterbacken välkomnar honom med öppna armar. 

- Jag ska ta honom under mina vingar, säger vänsterbacken. 

Det var för fyra dagar sedan som SportExpressen kunde avslöja att Djurgårdens högerback Felix Beijmo säljs till Werder Bremen. Övergångssumman landar på 30 miljoner kronor och den tyska klubben bekräftar nu att spelaren är där nere för att göra läkarundersökningen och sedan skriva på ett kontrakt med den tyska klubben.

 

LÄS MER: Alla trupper i fotbolls-VM 

LÄS MER: Alla tv-tider för VM 2018

LÄS MER: Fotbolls-VM – hela spelschemat 

 

- Vi är nått en principöverenskommelse med spelaren och klubben. Felix kommer hit för att göra läkarundersökningen. Jag tror att allt blir klart snart, säger klubbens sportchef Frank Baumann till tyska Bild. 

Lagkamrat med Augustinsson 

Därmed blir Beijmo lagkamrat med landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson, som såldes från FC Köpenhamn till Bremen förra året för omkring 50 miljoner kronor.

 

VM-TIPSET: Tävla och bli bäst i Sverige

Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

 

- Bremen har frågat om Felix. De brukar fråga om lite spelare lite här och där. Och jag sa att jag kan se mig lite själv i honom, han är professionell och vill mycket. 

 - Han har en stor framtid. Jag ska ta honom under mina vingar och ta hand om honom, säger vänsterbacken. 

 

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 

 

 

Ni ändrar spelsystem från 4-4-2 till 3-5-2, där bör väl Beijmo passa bra in?

- Ja, vi är väldigt flexibla och offensivt spelar vi en fyrbackslinje och defensivt brukar jag kliva upp och en mittfältare droppar ner. Det passar mig och det tror jag kommer passa Felix också. 

 

MISSA INGET! Få VM-nyheterna direkt i Messenger! 

 

Bägge spelarna är fostrade i Brommapojkarna, som alltså kan ha ett ytterbackspar från start i en av världens bästa ligor när ligorna ute i Europa startar upp igen efter VM. 

 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher

LÄS MER: Vad är VAR – och varför finns det?