”Jag kan inte säga det utan att verka kaxig”

Foto: HANNA ANDRéSDóTTIR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HE CANLING / XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: LUI SIU WAI / IMAGO/XINHUA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

GELENDJIK. Rurik Gislason fick titeln ”VM:s snyggaste spelare” efter sitt inhopp mot Argentina - och hans Instagramkonto exploderade då han fick över 1,2 miljoner följare på några dagar. 

För SportExpressen berättar nu mittfältaren bland annat om Islands VM, vad han tror om Sveriges chanser i mästerskapet och succén i sociala medier. 

- Jag blev chockad och har aldrig varit med om något liknande. Jag har fått en massa förslag från olika företag om att göra olika grejer, säger han. 

Innan VM var Rurik Gislason tämligen anonym för att vara fotbollsstjärna och hade 30 000 följare på Instagram. Men efter inhoppet mot Argentina förändrades det rätt snabbt då han blev en ut av mästerskapens stora snackisar. 

FC Nürnbergs mittfältare fick titeln "VM:s snyggaste" och hans Instagramkonto fullkomligen exploderade. 30-åringen fick över 600 000 följare på ett dygn och efter en vecka är hans följarskara uppe i dryga 1,2 miljoner. 

https://www.instagram.com/p/BklS4pcAdXe/?hl=sv&taken-by=rurikgislason

SportExpressen når honom när han landat i Miami där han ska ha några dagars semester efter Islands uttåg ur VM. 

- Bara att få vara med i VM var en fantastisk erfarenhet men vi hade som mål att ta oss vidare från gruppen och det misslyckades vi med. Vi hade en tuff grupp men hade ändå högre förväntningar än så här. 


MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 


- Vi fick med oss ett bra resultat mot Argentina då vi lyckades få med oss ett kryss. Men sedan såg man mot Nigeria hur mycket vi hade tagit ut oss mot Argentina. Där lyckades vi inte komma upp i vår normala nivå och det var synd, säger han. 

Hur har reaktionerna hemma i Island varit på ert VM?

- Jag har bara varit hemma i Island någon dag, men överallt där man gått har folk kommit fram och hyllat oss och sagt att de är stolta över oss. Det känns bra. 

- Vi är ju ett litet land och har inte samma press på oss som stornationerna. Vi känner verkligen stödet från folket trots att vi inte lyckades ta oss vidare. 

- Vi är stolta över att vi kom till VM, säger han. 


LÄS MER: Åttondelsfinaler i VM 2018 – alla matcher 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta


https://www.instagram.com/p/Bj2Qt3lgUo3/?hl=sv&taken-by=rurikgislason

Vad tror du om Sveriges chanser?

- Jag har sett ett par matcher och jag tycker att de imponerat så här långt. Mot Tyskland förtjänade de att vinna och var det bättre laget. De ska ha en solklar straff i början av matchen och jag tycker de spelade fantastiskt mot Mexiko. Sedan såg jag att "Ludde"  (Ludwig Augustinsson) gjorde mål också. 

- Jag spelade med honom i FC Köpenhamn och jag unnar honom verkligen all framgång. Han är en väldigt ödmjuk kille som är den mest professionella spelare jag spelat med. Han lever och andas fotboll varje timme. 

- Han har gjort det fantastiskt bra i Tyskland sedan han lämnade FCK. 


LÄS MER: Allt om Sveriges åttondelsfinal 

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher


Hur långt tror du Sverige kan gå?

- De har visat att de kan slå ut stora nationer och visat att de kan vinna mot några av världens bästa landslag så jag hoppas de går långt. 

- Jag önskar dem lycka till.

Du har fått titeln "VM:s snyggaste" och ditt Instagramkonto exploderade av följare efter dit inhopp mot Argentina. Berätta om det.

- Jag var chockad faktiskt när jag kollade på telefonen och jag förstod inte riktigt vad som hände. Jag har aldrig varit med om något liknande.  Men det är kul att det har kommit så många följare. Jag har fått förslag om allt möjligt från olika företag om lika samarbeten och så vidare. 

https://www.instagram.com/p/BirXraJgbt0/?hl=sv&taken-by=rurikgislason

Vad då till exempel?

- Allt från att resa och att göra reklam för olika saker och ting. Men det är väldigt tidigt att prata om det nu. För mig ändrar det ingenting. Jag har alltid varit intresserad av kläder och mode och gillar att lägga upp bilderna på Instagram. 

- Men det går nästan inte att prata om det här utan att verka kaxig, men sån är inte jag.


LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider


Vad säger du om titeln VM:s snyggaste då?

- Haha, det är väl roligt om folk tycker det, men jag har mest fått höra olika gliringar från polarna om det. Men det ändrar  som sagt inte mig speciellt mycket i övrigt. 

https://www.instagram.com/p/BVfclU2AyQ0/?hl=sv&taken-by=rurikgislason

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher