Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan mot Robbie Williams: ”Skamlig”

Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BALAZS MOHAI / AP TT NYHETSBYRÅN

Fotbolls-VM är bara dagar bort.

På torsdag premiärspelar hemmanationen Ryssland mot Saudiarabien – och inför denna genomförs mästerskapets officiella invigning.

Världsstjärnan Robbie Williams kommer uppträda – något som han nu får hård kritik för. 

Klockan 17:00 på torsdag är det dags.

Efter månader av spekulationer drar VM i gång, då hemmanationen Ryssland möter Saudiarabien i grupp A. 

Ingen stormatch på förhand kanske, men att VM äntligen startar borgar naturligtvis för en storslagen invigning.

30 minuter innan matchstart startar spektaklet, där Robbie Williams ska uppträda framför ögonen på president Putin.

Ilska mot Williams uppträdande

Williams lär kunna räkna hem en duktigt med pengar för sin insats – men i hemlandet England är man inte särskilt nöjda med hans åtagande. 

– Robbie Williams ger Vladimir Putin en pr-kupp genom att uppträda på öppningsceremonin bara månader efter att Ryssland genomförde en kemisk vapenattack på engelskt territorium, säger politikern John Woodcock enligt The Telegraph, och fortsätter:

– Jag förstår varför landslaget vill åka och tävla men ingen patriotisk offentlig person borde ge tummen upp åt Ryssland genom att uppträda på det här viset. Jag hoppas att Robbie omprövar sitt beslut och drar sig ur, även om det är kort varsel.

Browder: ”Han gör en skamlig grej”

Den kända fondförvaltaren Bill Browder går ännu hårdare åt i kritiken mot Williams. Browders advokat Sergei Magnitsky slogs till döds när han var i polisförvar i Moskva för en korruptionsutredning.

– Robbie Williams gör en skamlig grej, antingen medvetet eller omedvetet. Jag skulle vilja introducera honom för Sergei Magnitskys änka och son så att han kan förstå vilken regim han legitimerar.