Hyllningen till Lindahl: ”Hon är en rockstjärna”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: BPA / BPA/BILDBYRÅN

Hedvig Lindahl ratades av Chelsea och vill motbevisa hela England i bronsmatchen.

Karen Carney tycker inte att det behövs.

– Oavsett vad hon gör härnäst så är hon en rockstjärna, säger Carney.

I våras meddelade Hedvig Lindahl att Chelsea inte erbjudit henne någon kontraktsförlängning och att hon därför lämnar klubben.

Den sista tiden i Chelsea var hon bänkad.

I bronsmatchen vill 36-åringen visa England att hon fortfarande är en målvakt av toppklass. Det behöver hon inte, enligt Englands Karen Carney som var lagkamrat med Lindahl i Chelsea.

– Hon har ingenting att bevisa för någon. Hon är en världsklasspelare. Hon ska bara fortsätta vara så proffsig som hon alltid har varit och göra det bästa för sitt land. Hon har blivit framröstad till världens bästa målvakt tidigare och i år har hon varit fenomenal för Sverige. Hon har gjort helt omöjliga räddningar i det här mästerskapet, säger Carney.

Lindahl dumpades av Chelsea

Lindahl och Carney var lagkamrater från 2015 fram till strax före VM. Men Carney vet inte varför Lindahl dumpades av Chelsea.

– Jag känner inte till detaljerna. Det enda känner till är Hedvig som människa och som fotbollsspelare. Som människa är hon en väldigt nära vän till mig och som fotbollsspelare är hon en av världens bästa målvakter. Hon var en fantastisk lagkamrat, både jag och hela Chelsea har extremt höga tankar om Hedvig. De som får henne härnäst kommer vara lyckligt lottade, säger Carney.

Carney avslutar karriären

Bronsmatchen mot Sverige blir Karen Carneys sista. På fredagsmorgonen berättade 31-åringen att hon avslutar sin karriär.

– Jag har gett allt jag har att ge för min klubb och för mitt land. Min hjärna vill fortsätta men min kropp säger ifrån. Förr eller senare gör kroppen det, säger Carney med tårar i ögonen.