Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svarade på kritiken – med ironisk målgest

Foto: AP / Copyright 2019 The Associated Press. All righ

Carli Lloyd blev historisk när USA körde över Chile med 3-0.

Och som ett svar till kritikerna firade hon med en stillsam ”golfapplåd”.

– Hela laget har haft kul med det här, säger Alex Morgan.

Mot Thailand startade Alex Morgan på topp för USA och gjorde fem mål i 13-0 segern.

Hon och resten av laget har sedan dess fått kritik. Vissa ansåg det vara respektlöst med vilda målfiranden när siffrorna blir så stora.

Carli Lloyd byttes in mot Thailand och gjorde mål för femte VM-matchen i rad. Mot Chile tog hon Morgans plats i startelvan och behövde bara tolv minuter innan hon kunde volleyskjuta in 1-0. 

Lloyd blev därmed historisk som förste spelare att göra mål i sex raka VM-matcher. Hon passerade tyskan Birgit Prinz som hon tidigare delade förstaplatsen med. 

Kvarten senare satte Julie Ertz 2-0 och kort därefter satte Lloyd sitt andra mål för kvällen, när hon distinkt nickade in en hörna med bakhuvudet. 

USA fortsatte att rada upp chanser i den andra halvleken, men Chiles Christiane Endler stod för en bländande insats i målet och kunde hålla siffrorna nere.

Megan Rapinoe kritiserades

Med tanke på kritiken efter matchen mot Thailand bestämde sig Carli Lloyd för att fira mer modest mot Chile.

Efter sitt 1-0-mål applåderade hon stillsamt och gick fram till avbytarbänken där lagkamraterna radade upp sig, också de stillsamt applåderande.

– Jag vet inte riktigt vem av oss som kom på golfapplåden. Det var nog bara någon som kastade upp den i luften, säger Alex Morgan.

Megan Rapinoe var en av spelarna som kritiserades för sitt firande i matchen mot Thailand. Mot Chile satt hon på bänken men mot Sverige väntas hon vara tillbaka på planen.

Då vågar hon inte lova om det blir vilda eller stillsamma firanden.

– I bland är det planerat och i bland bara kommer det. Jag tror att ju viktigare matcherna och målen blir desto mer går man på känsla, säger Rapinoe.