Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hovet vill inte avslöja Chris sympatier i dag

Kungen och drottningen tillsammans på OS.Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neil samt barnen kommer till Öland när kronprinsessans födelsedag firas den 14 juli.
Victoria och Daniel är också sporttokiga.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Scener vi vill se igen när Sverige spelar kvartsfinal i fotbolls-VM.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sofia och Carl Philip följer kungliga sporttraditionen med bland annat skidåkning och motorsport på repertoaren.Foto: PATRICK VAN KATWIJK / STELLA PICTURES PATRICK VAN KATWIJK
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ
1 / 7

Spänningen stiger inför VM-kvarten på lördag.

I vår idrottstokiga kungafamilj ser man fram mot Sverige-England med stort intresse. Icke minst då en av medlemmarna, Chris O' Neill, är halvbrittisk.

– Kungafamiljen är mycket imponerad av svenska landslagets insatser i VM, säger Margreta Thorgren, kungahusets informationschef.

Lördag den 14 juli är det kunglig högtid på Öland när kronprinsessans födelsedag traditionsenligt firas.

Dagen efter är det final i fotbolls-VM Ryssland. Möjligheten finns ju fortfarande att svenska landslaget står på Luzjnikistadion i Moskva då.

Följer VM och håller tummarna

Först ska England kämpas ned, och räkna med att kungafamiljen bänkar sig inför den fajten. Enligt informationsavdelningen på Slottet finns det inga planer på att kungafamiljen ska närvara vid fotbolls-VM i Ryssland.

Kungen och drottningen har installerat sig på sitt kära Solliden på Öland efter en vistelse i Sainte-Maxime på franska rivieran. 

Hela kungafamiljen är helpepp inför Englandsmatchen. Kungen och drottningen älskar sport precis som kronprinsessan Victoria och prins Daniel som också befinner sig på Öland.

– Kungafamiljen följer naturligtvis fotbolls-VM och håller tummarna för Sverige på lördag. De är mycket imponerade av de insatser som svenska landslaget gjort hittills, berättar Margareta Thorgren.

Lite speciellt är det förstås att det finns en engelsman i familjen – Chris O'Neill. Man skulle ju kunna tänka sig att det blir högljutt i tv-soffan om båda falangerna följer matchen tillsammans.

Men så blir det inte den här gången.

Chris och Madeleine är på annat håll

– Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är inte på Solliden nu. Däremot kommer de dit till kronprinsessans födelsedag, då är hela familjen samlad, förklarar Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Så frågan är - vem håller du på i VM-rysaren, Chris?

– Det kommenterar vi inte, förklarar Thorgren

Chris O'Neill kan förvisso hävda neutralitet om det hettar till i kvartsfinalen, vilket det lär göra, eftersom han är både britt och amerikan.

– Det är väl fint att två kungadömen möts, Sverige och England, avslutar kungahusets informationschef.