”Hoppas kunna bjuda på tre, fyra öl kanske”

Peter Gerhardsson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Phil Neville.
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

NICE. Peter Gerhardsson är skyldig Englands förbundskapten Phil Neville öl sedan Sverige vann mot dem i höstas.

På presskonferensen inför bronsmatchen kommer en pik om att han hoppas bli skyldig sin tränarkollega ännu fler.

– Efter morgondagens match hoppas jag kunna bjuda på tre, fyra öl kanske, säger Gerhardsson.

I morgon spelar Sverige bronsmatch mot England i VM. Lagen möttes i november förra året i en vänskapsmatch som Sverige vann med 2-0. 

Inför den matchen kom förbundskaptenerna överens om att segraren skulle bjuda på öl. Någonting som inte har blivit av än, berättar Phil Neville dagen innan matchen i Nice.

– Vi snackade halvtimme och bestämde att vi skulle ta en öl tillsammans. Vi möttes igen på VM-lottningen, men hann aldrig ta den där ölen då, säger den engelske förbundskaptenen samtidigt som han hyllar Gerhardsson.

– Jag gillar sättet som han fått Sverige att spela på. När man har pratat om Sverige har det oftast blivit fokus på fysik och ett mentalt starkt lag, men sanningen är att sättet Peter har fått Sverige att spela är verkligen attraktiv fotboll, säger Neville.

– Han har lyft Sverige till en ny nivå. Inte minst om man pratar om teknik.

Gerhardsson: ”Då hade vi nog stått kvar”

Peter Gerhardsson själv menar att han och Phil Neville har en fin relation, och att han hoppas att den där ölen blir av. Även om han säger att det faktum att det bara handlar om en öl inte stämmer.

– Det är en del av fotbollsvärlden, man känner ibland att någonting klickar och stämmer. När vi möttes i England så började vi prata innan matchen och vi hade nog stått kvar fortfarande om det inte hade varit match, börjar han.

– Han föreslog att den som vann skulle bjuda på öl. Eftersom vi vann med 2-0 är jag skyldig honom två öl, sen har det inte riktigt blivit av. Vi möttes i Paris men då hade Fifa gratisbjudning. 

Däremot hoppas Gerhardsson att det efter matchen mot England ska ligga ännu fler öl i potten.

– Efter morgondagens match hoppas jag kunna bjuda på tre, fyra öl kanske, säger han.

Förbundskaptenen berättar även att både han och hans spelare känns redo inför uppgiften att möta England.

– Jag kan säga att träningen vi hade i dag, jag har svårt att skilja den från första träningen vi hade i Båstad. Både kvalitativt men även inställningsmässigt och glädjemässigt, det var imponerande att se, säger han.

– Det var jätteladdat och jättefokuserat.