Hon var bäst av de svenska spelarna

Sverige ställs mot England i bronsmatchen.
Lindahl och Blackstenius lyfts fram som de bästa spelarna i Sverige
Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅN
Det svenska laget snackar ihop sig
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

LYON. Så bra var de svenska spelarna i semifinalen mot Nederländerna. 

Hedvig Lindahl 4

Väldigt sysslolös i första halvlek. Räddningen på Miedemas nick var brutal. Lindahl verkar bara kunna göra helt magiska räddningar under detta mästerskap. En mycket stabil insats överlag. 

––

Hanna Glas 3

Började bra och hade god koll på Lieke Martens, läste många passningar av Nederländerna och följde ofta med upp i anfall. Stark insats överlag. 

Nilla Fischer 3

Visade direkt vem som bestämde, stod rätt och var stark i närkamperna. Rejäl! Stolpskottet efter en hörna var millimeter från att gå in.  

Linda Sembrant 3

Som alltid stabil i backlinjen. Går sällan bort sig och gjorde det inte heller mot Nederländerna.

Magdalena Eriksson 3 (ut 111) 

Frisparken från kortsidan i den första halvleken förtjänade ett bättre öde, fick äntligen visa prov på sin fina vänsterfot. Följde upp det med en snudd på perfekt frispark i andra – om den bara varit några centimeter lägre. 

–––

Elin Rubensson (ut 79) 3

Snabba ryck när Björn blev sjuk kort innan matchstart. Van i sin position på mittfältet, gjorde inga misstag, en stark hemåtlöpning när van de Sanden kom fri från halva planen.

Kosovare Asllani 4

Kreativ och slitvarg som vanligt, men fick mycket frisparkar emot sig. Visade återigen att hon är hjärnan framåt är ofta steget före i tanken. Blev ofta, med rätta, irriterad på domaren. 

Caroline Seger 2

Slarvade bort passningen som gav ett superläge för Miedema, räddade upp det med att rädda precis i skottögonblicket. Farliga bolltapp i första, var lite omständig och hade lite för mycket ”lugn” i vissa situationer. 

–––

Sofia Jakobsson 3

Vändningen på mitten och passningen till Blackstenius var briljant. Hotade hela tiden på sin kant och hade många inlägg. Försvann lite i den andra halvleken.

Stina Blackstenius 4 (ut 111) 

Serverades en drömpass av Jakobsson, borde varit ett vassare avslut. Fortsatte att visa fin form, löpte på allt hon kunde och vågade gå rakt på mål i flera lägen även om hon var lite ensam ibland. Stark felvänd.

Lina Hurtig (ut 79) 2

Kom runt en gång tidigt i första och det blev direkt farligt, men det hände lite för sällan. Gjorde ett starkt jobb defensivt hela matchen men kanske att offensiven straffades. 


Avbytare: 

Madelen Janogy (in 79) spelade för kort tid för betyg

Julia Zigiotti Olme (in 79) spelade för kort tid för betyg

Mimmi Larsson (in 111) spelade för kort tid för betyg

Jonna Andersson (in 111) spelade för kort tid för betyg