Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon skriver historia – i Hollands nya seger

Vivianne Miedema firar sitt mål Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nederländerna besegrade Kamerun med 3-1 i den andra VM-gruppspelsmatchen. 

Vivianne Miedema blev i matchen historisk som landslagets mesta målskytt genom tiderna. 

– Jag är glad att kunna ge det till laget, säger Miedema.

Nederländerna fick utdelning mot Kamerun i slutet av den första halvleken mot Kamerun. 

Vivianne Miedema vräkte sig in i straffområdet och skickade in 1-0 efter ett nederländskt klassanfall. 

Men kort senare var det kvitterat. Gabrielle Aboudi Onguene serverades en vältajmad passning, överlistade målvakten och satte dit bollen i öppet mål. 

Nederländerna återtog ledningen i början av den andra halvleken, där en frispark ledde fram till att Dominique Bloodworth kunde stöta in 2-1 efter en stökig situation framför mål. 

Nederländerna besegrar Kamerun

Och i den 85:e minuten fick hon bli historisk, Vivianne Miedema. Arsenal-stjärnan gjorde 3-1 och noterades för sitt 60:e mål i landslagströjan. Därmed är 22-åringen landslagets bäste målskytt genom tiderna. 

– Det känns bra. Alla har pratat om rekordet. Vi vet att det skulle komma eftersom jag är så ung och jag är glad att det kom i dag. Jag är glad att kunna ge det till laget. I dag var det viktigt med seger, vi är vidare till nästa runda. Jag är glad att vi vann, men det var ändå inte riktigt tillräckligt bra. Kamerun är ett tufft och fysiskt lag, jag är förvånad över hur vi tog oss ur det, säger Miedema enligt Vrouwen Voetbal.

– Det var skönt att 2-1 kom precis efter pausen. 

Nederländerna toppar nu grupp E efter två raka segrar, medan Kamerun ligger sist på noll poäng. Nederländerna har därmed säkrat en plats i åttondelsfinalen. 

– Nu kanske pressen släpper. Nu ska vi köra vidare, vi vill verkligen vinna gruppen. 

Nederländerna är ett av lagen som Sverige kan komma att möta i åttondelsfinal. Detta förutsätter att Sverige kommer tvåa i grupp F, och att Nederländerna slutar tvåa i sin grupp bakom Kanada. Skulle Sverige vinna gruppen kan vi komma att möta Nederländerna i kvarten, om de slutar trea i gruppen och vinner sin åttondel.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider