Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fortfarande skyldig mig en klocka”

Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

NICE. England fick stryk av USA i semifinalen och ställs mot Sverige i bronsmatchen. 

Men den engelske förbundskaptenen har fortfarande en skuld att kräva ut från den amerikanska storstjärnan Megan Rapinoe. 

– Hon är skyldig mig en klocka, säger Neville till ESPN.  

USA och England möttes i semifinalen, en match som var högdramatisk. 

Amerikanskorna tog ledningen tidigt i matchen men England kvitterade snabbt. I slutet av den andra halvleken återtog USA ledningen genom storstjärnan Alex Morgan. 

I den andra halvleken såg Ellen White ut att ha kvitterat igen för England – men efter en VAR-bedömning konstaterades det att hon varit offside med några centimeters marginal. 

Kort senare spelade VAR ytterligare en roll i matchen när England tilldömdes straff, den missade dock Stephanie Houghton och USA vann med 2–1.

I den matchen satt Megan Rapinoe på bänken på grund av en lårskada, men Englands förbundskapten Phil Neville berättar om ett tidigare möte med den amerikanska superstjärnan som han långt ifrån glömt. 

Det var under en landskamp mellan USA och England i SheBelieves Cup förra året som Neville och Rapinoe ”drabbade samman”. 

– Det var en boll som kom ut över sidlinjen där jag stod och jag var på väg att plocka upp den. Då kom hon (Megan Rapinoe) i full fart och hennes dobbar träffade min Apple watch som gick sönder, säger förbundskapten Phil Neville till ESPN.

– Hon bad aldrig om ursäkt utan körde bara vidare. 

”Hon är fortfarande skyldig mig”

Neville har inte glömt incidenten trots att det är ett år sedan. 

– Hon är fortfarande skyldig mig en klocka, säger han.

England och Sverige möts i bronsmatch i morgon klockan 17.00 i Nice. Finalen mellan USA och Nederländerna spelas i Lyon på söndag.