Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Helt galet – vi har haft en sådan extrem otur”

Lydia, Matilda och Lovisa Schough.Foto: PRIVAT
Olivia Schough.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Olivia Schough såg ut att få spela VM-semifinalen med stöd av sina tre systrar på läktaren. 

Men ett smått osannolikt passkaos har ställt till det för familjen Schough.

– Det här är helt galet, säger Lydia Schough, 25.

Sverige är klart för semifinal i fotbolls-VM efter seger mot Tyskland med 2-1 i lördagens kvartsfinal. 

En stor mängd blågula supportrar väntas bege sig till franska Lyon på onsdagen, där Sverige ställs mot Nederländerna i VM-rysaren. Tre av dem som hade hoppats få ansluta sig till fanskaran är Lydia, Lovisa och Matilda Schough – systrar till landslagsanfallaren Olivia Schough. 

Den 28-åriga Djurgårdsstjärnan hade sett fram emot att ha systertrion på plats vid eventuellt spel i semifinalen – men efter flera smått osannolika sammanträffanden står det klart att familjemedlemmarna får stanna hemma i Sverige. 

Olivia Schough förklarar det hela på sitt Twitterkonto.

”Mina systrars passituationer:
Matilda – utgånget
Lovisa – utgånget
Lydia – kan inte hitta sitt.
Ingen semifinal för dem då”.

https://twitter.com/oliviaschough/status/1145759652224937986

Lydia Schough om kaoset: ”Kört”

SportExpressen når Lydia Schough, 25, efter en lång kvälls letande. 

– Det här är helt galet, det är inte meningen att vi ska till semifinalen. 

– Vi bestämde hela familjen, att nu åker vi. Och sedan när det gick så här bra kände vi att nu är det ”once in a lifetime”, vi åker hela familjen till Frankrike. 

Äldsta systern Matilda var bara några få klick bort från att slutföra bokningen för flygresan ner till Frankrike, när familjen plötsligt blev medveten om det besvärliga passläget. 

– Precis innan Matilda bokade tänkte hon att hon skulle kolla sitt pass. Och då hade det gått ut, berättar Lydia.

– Min andra syster Lovisa blev också osäker, åkte hem och kollade sitt pass – och då hade det också gått ut. Då blev det bara jag och min kille kvar. Vi har precis varit i Tyskland, det var inte så längesedan vi använde våra pass. Jag var helt säker på att jag visste var jag hade det, jag har tagit ledigt från jobbet och allting är färdigt. Min kille har kollat flygresor hela dagen, men när jag kom hem tänkte jag att jag skulle leta upp mitt pass lite snabbt. Men det finns ingenstans. Jag har letat i varenda vrå i hela lägenheten, och kollade hemma hos min pappa också om jag hade lagt det där. Men det är spårlöst borta. Jag ringde till och med polisen för att kolla om de hade fått in något pass. Men det var kört. 

”Olivia lugnade ner mig”

Lydia uteslöt även alternativet att lösa ett provisoriskt pass på flygplatsen – kostnaden för resan hade redan stuckit i väg i och med att flyget var tvunget att bokas så pass tätt inpå. 

– Vi har haft en sådan extrem otur. 

Hur har ni snackat om det här i familjen?

– Vi får så lätt dåligt samvete. Olivia blev så jäkla glad när vi skulle komma. Och när sedan en efter en inte kunde komma sa jag att jag kommer garanterat, du får träffa mig i alla fall. Och så kan jag ändå inte komma. Nu är det bara tragikomiskt, att ingen kan komma. Och att det beror på våra pass.

– Olivia har bara sagt att det här är superlugnt, nu får vi bara skratta åt det. Det har blivit en snackis i familjegruppen, vi har familjen ordning och reda. 

Och ni har verkligen sett över alla alternativ – det blir ingen resa?

– Det har varit fram och tillbaka, men jag fick bara bestämma att nu får det vara. Jag har letat hela kvällen och kände att nu mår jag bara dåligt. Vi fick bestämma oss. Jag pratade med Olivia och hon lugnade ner mig. 

– Vi får hålla tummarna för att de vinner så att vi kanske kan åka till finalen på söndag i stället.