Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hela medicinska teamet rusade i full fart mot dem”

Peter GerhardssonFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Damlandslagets tre målvakter under träningFoto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

PARIS. Skadeläget i den svenska truppen ser ljust ut inför åttondelsfinalen mot Kanada.

Men vid ett tillfälle under söndagens träning blev Peter Gerhardsson orolig.

– Hela det medicinska teamet rusade i full fart, berättar han på presskonferensen inför matchen.

Trots småskavanker i den svenska truppen de senaste dagarna meddelade Peter Gerhardsson på söndagens presskonferens att han räknar med att ha samtliga spelare tillgängliga i åttondelsfinalen mot Kanada. 

Men det var en situation på lagets sista träning som skrämde honom.

– Det var en situation som var oroväckande när det medicinska teamet rusade i full fart mot våra målvakter, säger han innan han fortsätter: 

– Men det var bara målvaktstränaren som hade fått en bristning så det lugnade sig väldigt snabbt.

Han bekräftade att samtliga 23 spelare tränade på söndagens träning.

– Alla 23 spelare tränade fullt i dag. Status just nu är bra men det kollas som vanligt upp under kvällen också för att se om det är något vi måste ta hänsyn till. Men det är ett bra läge just nu, säger han. 

Gerhardsson: ”Hon är jätteviktig”

Kosovare Asllani har förmodligen varit det största orosmolnet sedan matchen mot USA där hon byttes ut med tio minuter kvar och sedan kom ut i den mixade zonen med en lindad fot. 

Hon hade fått en smäll på hälsenan och tränade inte under lördagen, men bör alltså vara redo för spel i åttondelsfinalen. Ett glädjebesked för Peter Gerhardsson.

– Jag tror att det är jätteviktigt. Man kan prata om spelare med olika uppgifter, men just den här klassiska spelytan mellan motståndarnas backlinje och mittfält är där vi vill ha henne. 

– Framför allt mot USA där det var en annan matchbild än de tidigare matcherna har vi haft henne där och hon är jätteviktig för oss i just den rollen och positionen. Hon är i bra form dessutom, jag tycker att hon har haft en bra stegring i den här turneringen.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider  

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM