Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hatbrott mot Rapinoe utreds – efter firandet

Stjärnan höll brandtal under segerparaden
Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: WANG YING / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: USA TODAY NETWORK / BRAD PENNER-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

USA:s guldhjältar har kommit hem och under onsdagen firades de med en parad i New York.

Men åtta affischer som föreställde Megan Rapinoe har klottrats ner med homofobiska och sexistiska kommentarer.

Händelsen utreds nu som ett möjligt hatbrott av New York-polisen, skriver ESPN. 

Megan Rapinoe var en av VM:s största spelare och en av de som syntes mest. Både på planen och utanför. Hon blev även den bästa spelaren i hela turneringen.

Efter USA:s guld kom laget hem och firades i vanlig ordning med en parad i New York. Det sjöngs och det skreks  ”equal pay!” (lika lön) och flera skyltar hölls upp med liknande budskap. 

Megan Rapinoe har under turneringen stått upp för orätvisor och har också tackat nej till Vita huset som en protest mot Donald Trump och han sett att styra landet på. 

Rapinoes affischer nedklottrade

Nu meddelar New York-polisen att de utreder ett möjligt hatbrott som ska ha skett bara dagar före firandet i New York, skriver ESPN. 

Det ska handla om att åtta affischer som föreställde Megan Rapinoe har klottrats ner med homofobiska och sexistiska kommentarer i tunnelbanestationen Bryant Park i centrala Manhattan sent under måndagskvällen. Klottret ska senare ha tagits bort. 

– Hat har ingen plats i kollektivtrafiken och vi arbetar hårt för att göra tunnelbanan till en välkomnande och säker miljö för alla, säger Shams Tarek på Metropolitan Transit Authority till New York Post.