Här hyllas hjältarna på en blåsig träning

Foto: Noa Bachner
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

LINKÖPING. Från bronsmedalj och 30 000 jublande fans på Götaplatsen – till en blåsig träning i Linköping.

På tisdagen samlades flera av de svenska bronshjältarna inför omstarten av allsvenskan.

Bland annat gjorde Nilla Fischer sin första träning med laget.

Kosovare Asllani saknades när Linköping FC:s guldhjältar återvände till vardagen och gjorde sin första träning efter VM-succén. Den 29-åriga mittfältaren lämnade klubben under måndagen för att söka sig utomlands.

Det gjorde inte att svenska VM-medaljörer saknades. Lina Hurtig, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och stjärnvärvningen Nilla Fischer tränade alla bredvid Linköping Arena, som håller på att få nytt konstgräs inför andra halvan av säsongen.

Därefter firades kvartetten med tårta av klubben.

Linköping FC:s ordförande Paul Lindvall höll ett kort tal till VM-spelarna.

– Vi är fantastiskt stolta över era framgångar i VM. Vi som förening känner oss extra delaktiga i bronset och hoppas att vi tillsammans med kommunen få möjlighet att uppvakta er extra mycket i samband med hemmamatchen mot Piteå den 28 juni, sade han.

”Skönt att röra bollen igen”

Träningen var också den första med Linköping för allsvenskans stora hemvändare den här sommaren, Nilla Fischer, 34, som lämnat tyska Wolfsburg för att spela vidare i Sverige.

Linköping i träning på tisdagen.
Foto: Noa Bachner

– Det var skönt att få röra en boll igen. Vi var väldigt kort på planen och sedan i gymmet, men det var skönt att vara i lite fotbollsrörelse igen, säger Fischer. 

Hann du börja sakna det?

– Nej, jag var sugen på att träna igen, men jag har tyckt att det har varit skönt att vara hemma och umgås med familjen. Det har varit skönt att bara vara lite i stället för att allt går i 110. Vi åkte från Sverige den 24 maj, så det var många dagar borta.

Linköping möter Eskilstuna på bortaplan den 22:a juli för att därefter välkomna Piteå på hemmaplan den 28:e. Laget ligger tillsammans med tre andra (Rosengård, Vittsjö och Piteå) på 14 poäng och jagar tabelltoppande Kopparberg/Göteborg, på 15.