Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här biter Suarez igen – högg Chiellini i axeln

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SVT

Luis Suarez har slagit till igen.

I Uruguays möte med Italien skallade Suarez motståndaren Giorgio Chiellini – och bet honom i axeln.

– Det är skamligt – domaren såg bitmärket men gjorde ingenting, säger Chiellini enligt Football Italia.

– Han behöver ju ha hjälp. En normal människa gör inte så där, säger förbundskapten Erik Hamrén i SVT.

Det är ett drygt år sedan Luis Suarez i mötet med Chelsea i Premier League bet Branislav Ivanovic i armen och stängdes av tio matcher i ligan för hjärnsläppet.

Dessförinnan har han även gjort det i Ajax, då han bet PSV:s Otman Bakkal i nacken och stängdes av sju matcher.

Under tisdagskvällens möte med Italien, nu i den uruguayanska landslagsdressen, slog han till igen.

Med tio minuter kvar av matchen hade Italien fått en utvisning och känslorna höll på att ta över. Då sökte Suarez upp italienska försvararen Giorgio Chiellini i en närkamp i straffområdet, skallade honom – och bet honom.

"Riktigt upprörd"

Chiellini gick ner i marken och sprattlade vilt. Han drog också av sig tröjan vid axeln för att uppmärksamma domartrion på att han hade blivit biten. Suarez, i sin tur, hade ont i tänderna.

– Varför håller han på de här dumheterna?, undrar SVT-experten Markus Johannesson.

– De spelar för att gå vidare i VM och är man mer på planen. Och så tar han den här risken och försöker skalla Chiellini. Den assisterande domaren borde se det här, säger Johannesson.

"Gör inte sådär"

Bilder efter matchen visade tydliga bitmärken på Chiellinis axel.

– Ska vi kalla det för en kortslutning? Man är så förvånad att det händer igen. Det ser väldigt tydligt ut som ett bett, säger experten Daniel Nannskog i SVT.

Flera fotbollstyckare – däribland förbundskapten Erik Hamrén – menar att Suarez behöver söka hjälp för sina upprepade bett.

– Det är någonting som han inte kan kontrollera. Han behöver ju ha hjälp. En normal människa gör ju inte så där. Nu har han gjort det tre gånger på högsta nivå inom fotbollen. Då är det någonting som klickar i huvudet, säger Erik Hamrén i SVT.

– Jag sa det i engelsk tv tidigare: han har ingen kontroll över sina känslor i sådana här situationer. Och han behöver söka hjälp för det, säger fotbollsikonen Ian Wright i SVT.

– Man kan inte rättfärdiga det här. Jag tycker på allvar att han behöver hjälp, säger Everton-tränaren Roberto Martinez. 

På sociala medier haglade kritik mot Suarez. Journalister, supportrar och fotbollsspelare menar att Suarez måste bli avstängd i efterhand.

– Jag kan inte prata om Uruguays seger. Jag är för chockad över Suarez tredje bett, säger före detta fotbollsstjärnan Ruud van Nistelrooy i ESPN:s studio.

"Jag hade stängt av Suarez resten av VM. Punkt slut!!!!!!", skriver MFF-stjärnan Markus Rosenberg

"Luis Suarez borde bli avstängd resten av VM. En skam för sporten", skriver Matteo Bonetti på franska BeINSport:

"Suarez bet honom!!!!! Skandal! VM är över för honom och han kommer bli avstängd för alltid", skriver Jan Åge Fjörtoft, före detta storspelare i Norge och som nu jobbar för norsk och tysk tv.